Reflektorfény 2015-1

Visszatekintés a 2014-es évre

Eladások

Az elmúlt évben 67.500 új személygépkocsit adtak el Magyarországon, ez ugyan húsz százalékkal több, mint az azt megelőző évben, darabszám tekintetében azonban ez csak az 1997-es szintnek felel meg.

Kishaszon járműből 15.937-et adtak el, a növekedés 39,5 százalékos Magyarországon.

Tanulságos adatokkal rendelkezünk a tavalyi személygépkocsi eladások szerkezetéről. Ezek szerint a vásárlásoknak mindössze csekély százalékát tették ki a magánszemélyek, a tíz autó alatti flotta aránya 48 százalékra növekedett, míg 12 százalékkal tartja magát a tíz autó feletti flottás vásárlók aránya.

Tavaly soha nem látott mennyiségben hoztak be használtautót az országba, szám szerint 97 ezer darabot, amelynek 43 százaléka prémium vagy luxus szegmenshez tartozott.

Bővebben...

Peugeot 308 - Tesztelje nálunk 2014. Év Autóját

Bár a név megmaradt, a Peugeot kompaktja valójában egy vadonatúj modell, amelyet üres lappal kezdtek tervezni. A maga 307 pontjával simán nyert a szavazáson, két elektromos autót, a BMW i3-t és a Tesla Model S-t utasítva maga mögé. Karosszériából kétféle létezik: ötajtós ferdehátú és nyújtott tengelytávolságú kombi. A márkán belül teljesen új megközelítést alkalmaztak a 308 tervezésénél: kisebb és 140 (!) kilogrammal könnyebb lett az elődjénél, így az alapváltozat jócskán 1,1 tonna alatt marad. Alacsony fogyasztás mellett jó menetdinamikát biztosít az új generációs, 110 és 130 lóerővel rendelhető 1,2-es, háromhengeres Puretech turbómotor, a bevált dízelek pedig már az Euro 6-os normát is teljesítik. A 420 literes csomagtartója egyenesen a kategória legnagyobbja. Olyan, nagyobb autókra jellemző extrák is rendelhetők hozzá, mint a LED-es fényszóró, a masszírozós első ülés, vagy a panoráma üvegtető. Hátrányként szinte csak a szűkös hátsó térkínálatot és nem túl sportos vezetési élményt lehet említeni.
Forrás: Origo

Teret hódítunk

Az autópiac az utóbbi években egyre jobb adatokat produkál, ami elsősorban a flottás vásárlóknak köszönhető. A cégek számára kényelmes és kedvező konstrukcióról van szó, ahol a listaár kevésbé fontos, a havi díj az irányadó.

A válság éveiben mélypontra süllyedt a magyar újautó-piac, amely 2008 után szinte csak a céges vásárlásoknak köszönhette a minimális aktivitást, a magánvevők, a „nullaindulós” svájci frankos hitelekkel együtt mára erősen megfogyatkoztak.

A flottakonstrukciók iránti igény a jövőben várhatóan tovább fog nőni, ugyanis a válság elmúltával - a gazdaság és a cégek erősödésével - egyre többen vágnak bele flottavásárlásba.

Tekse Kálmán, a Magyar Lízingszövetség alelnöke korábban az Origónak úgy nyilatkozott: egyértelműen látható a növekedés, amit az is alátámaszt, hogy egyre több cég választja a flotta-finanszírozást flottakezelés-sel. „Idén külön tapasztalható az úgynevezett visszabérlések (sales and leaseback) előretörése, amely arra világit rá, hogy egyre több cég tartja fontosnak, hogy csak a cégtevékenységhez elenged-hetetlenül szükséges eszközök-be ruházzanak be közvetlenül. Az is látható, hogy a kis- és középvállalkozások is fel-ismerték, hogy az operatív lízing a lehető legolcsóbb finanszírozási mód jelenleg” – vázolta a piaci helyzetet Tekse Kálmán. A Magyar Lízingszövetség alelnöke úgy látja, további jelentős növekedés várható, aminek köszönhetően a nyugat-európai átlaghoz közelít majd az operatív lízing (tartós bérlet) részaránya. Manapság a cégek egyre jobban megfogadják a flottások javaslatait, és sokszor kikérik tanácsukat. Itt előkerült a bizalom, tehát egyre több ügyfél tisztában van azzal, hogy a flottakezelő cégek nem rásózni akarják a konstrukciót és az autót, hanem valójában ő jár a legjobban, ha megfogadja a tanácsukat.

Bővebben...

Téli gondok

Az idei első nagy havazás ugyan még várat magára, de jobb felkészülten várni, mint hogy meglepetésként zúduljon a nyakunkba. Íme néhány fontos jó tanács havas-jeges utakon történő közlekedéshez.

Fő a higgadtság!

Csak akkor induljunk útnak, ha az autón téli abroncs van, abból nagy baj nem lehet, ha hólánc is be van készítve a csomagtartóba. A biztonságos vezetés első feltétele a megfelelő üléspozíció, amelynek része a jó kormányfogás (két kézzel 3/9 óra magasságban). A szabad mozgást zavaró kabátban, feszülő ruhadarabokban tilos vezetni.
Ha csúszós felületre érünk, legfontosabb a higgadtság: minél kisebb a tapadás, annál finomabb mozdulatok szükségesek. A túlzott pedálkezelés szinte minden esetben tapadásvesztéssel jár, de a túl nagy kormánymozdulat hatására is elkezdhet orral csúszni az autó. Ez az alulkormányozottság - ilyenkor a kormányzás szögén ne változtassunk (vagy kicsit engedjünk vissza), egy kis lassulás után ugyanis gyakran elkezd fordulni az autó.

Bővebben...

Segítünk eligazodni az útdíj káoszban

Január 1-jétől igazi kihívás, hogyan lehet Magyarországon a legolcsóbban autózni, hogyan lehet a legkevesebb pénzből, a legkevesebb megyét érintve A-ból B pontba eljutni. Ugyanis a kormány bevezette a megye matricákat, majd a próbaüzem tapasztalatai alapján gyorsan át is alakítja azt február 1-jei hatállyal.

Nézzük, mit tudunk biztosan az új rendszerről.

Az eddig megszokott 10 napos, havi és éves országos autópálya-matricák megmaradnak, a megyei matricákat ezek mellett vezetik be. Az eddig ismert országos matricák is érvényesek az összes most díjkötelessé váló autóútra.


Az eddigiek mellé jöttek tehát a megyei matricák, amelyekből azonban csak éves matrica létezik és csak az adott megyében található utakra vonatkozik. A februári 1-jén életbe lépő módosítás értelmében a megyematricák a szomszéd megye első csomópontjáig lesznek érvényesek, több út és híd mégis ingyenes lesz.

Az éves megyei matricák árát a következőképpen állapította meg a kormány:
• Autósoknak, motorosoknak: 5000 forint
• A hétnél több (8-9) személy szállítására is alkalmas járműveknek: 10000 forint
• Buszoknak 20 ezer forint.

Ezek a megyei matricák január 1-jétől a következő év január 31-ig érvényesek.

Bővebben...

Tartósbérbe vehető használt autó ajánlatunk

Volvo XC60 2,4D Summum Geartronic

Évjárat: 2013/04
Műszaki vizsga érvényessége: 2017/04
Üzemanyag: Gázolaj
Teljesítmény: 215 LE
Hengerűrtartalom: 2400 cm3
Sebességváltó fajtája: Automata
Futott kilométer: 75 000 km
Szín: Fekete
Szállítható személyek száma: 5 fő

Bővebben...

Rólunk mondták

Cégünk gépjárműveit a Harum segítségével üzemeltetjük. Példamutató segítőkészség, szakértelem és rugalmasság jellemzi őket. Tökéletes választás bármely vállalkozásnak.

Kalmár Péter, ügyvezető igazgató

Webtown-Informatika Kft.

Segítőkész, korrekt, rugalmas. Ezek a Harum flottakezelési szolgáltatásainak főbb jellemzői. Köszönet érte.

Ádám Gábor, Ügyvezető

Comfort s.r.o. Szlovákia

A Harumban egy igazi partnert ismerhettünk meg az elmúlt évek során, pont amire cégünknek szüksége van: ügyfélorientált, rugalmas, megbízható és rendkívül korrekt.

Kiss Balázs, cégvezető

Univar Magyarország Kft.

Korrekt, gyors ügyintézés és pozitív hozzáállás jellemzi a Harum Zrt.-t. Külön szeretném kiemelni a kárügyintézés rugalmasságát és az azt intéző kollega segítőkészségét.

Dr. Morvay Boldizsár, Ügyvéd

Morvay Ügyvédi Iroda

Induló cégként kiemelkedően fontos számunkra olyan megoldások felkutatása, olyan partnerek megtalálása, akik minden egyéb, nem profilunkba vágó feladatot megoldanak helyettünk. Ehhez találtunk autóink esetében remek segítőtársra a Harum csapatában. Korrekt, gyors ügyintézés és barátságos ügyfélkapcsolat, toleráns problémakezelés jellemzi Őket. Köszönet érte.

Kotrik László, Ügyvezető igazgató helyettes

Halház Kft.

2005 óta dolgozunk együtt a Harum Zrt.-vel. Leasing-szolgáltatásuk felöleli a gépkocsik megrendelését, az üzembehelyezéshez szükséges műszaki és hatósági lépések lebonyolítását, valamint az esedékes szervizek, esetleges műszaki problémák és egyéb felmerülő kérdések kezelését a teljes szerződéses futamidő alatt. Számunkra ez azt jelenti, hogy egyetlen felesleges percet sem kell a személygépkocsi körüli teendőkkel töltenünk, ennek a munkaeszköznek a gondozását átveszi tőlünk a Harum, ezáltal maximálisan tehermentesítve bennünket. Reméljük, hogy együttműködésünk a jövőben is mindkét fél további megelégedésére alakul.

Dr.Ligethy Zsolt, ügyvezető igazgató

Wacker Chemie Hungary Kft.

Azért szeretek a Harummal dolgozni, mert minden kérésemnek próbálnak eleget tenni. Maximálisan pozitív a hozzáállásuk a problémáink leküzdésére. Tisztelnek és fontos ügyfélnek tartanak függetlenül attól, hogy hány autót használunk. Vásárlás után is felkeresnek és érdeklődnek. Folyamatosan figyelemmel kísérik autóink sorsát. Elmondhatom, hogy maximálisan kiszolgálnak bennünket.

Gaál László, Műszaki manager

Biotest Hungária Kft.

Ugyan a boldog gyermekévek már régen elmúltak, az ember még felnőttfejjel is vágyik arra, hogy ne egyedül kelljen megoldani minden problémáját, s legyenek olyan személyek az életében, akikre rábízhatja gondját-baját. A Harum és az ott dolgozók ilyenek. A szakértelmük és hozzáállásuk által teremtett miliő miatt esett rájuk választásunk, s tesszük le voksunkat újra és újra mellettük.

Hetesi Zoltán, Vezető tisztségviselő

Ares Kft.

A Harum Zrt. ügyfélközpontú szolgáltatási filozófiája bizonyítást nyert a szolgáltatásuk kiemelkedő minőségében is. Gyors, szakszerű és hatékony megoldásokat biztosítanak nekünk, minimális adminisztrációval. Új ötletekre, egyedi megoldásokra messzemenőkig nyitottak. Elégedettek vagyunk.

Biczók András, Értékesítési igazgató

ART Energy Magyarország Kft.

A Harum tapasztalataink szerint igen rugalmas, vevőorientált csapat, akik gyors segítségére, és precíz munkájára minden esetben számíthattunk.

Novai Éva, Pénzügyi vezető

Spotless Hungary Kft.

Széles termékpalettája mellett professzionális ügyintézése miatt esett választásunk a Harum Zrt.-re, s ezen döntésünket az elmúlt évek méltón alátámasztották. Autóinkat sajátjukként vigyáznak, mégis megkapjuk Tőlük azt a függetlenséget, amelyre az élvezhető autóhasználathoz szükségünk van.

Rédai-Simon, Ágnes

Cefam Hungary Kft.

Meggyőző az a hozzáállás, amelyet minden munkatárs tanúsított, akikkel eddig megismerkedtem. Egyetlen mondattal jellemezve: az elvárhatónál is többet tettek a kiszolgálásom érdekében, és ez mindent elárul!

Németh László, ügyvezető igazgató

Gordio Tanácsadó Csoport Kft.

A Harumnak köszönhetően a gépkocsival kapcsolatos valamennyi probléma lekerült a vállunkról. Segítőkész hozzáállásuknak és professzionális munkájuknak köszönhetően minden adminisztratív és szervizeléssel kapcsolatos terhet levettek a vállunkról. Mindenkinek ajánlom őket.

Dr. Kovács Balázs, ügyvezető igazgató

KÖZBESZGURU Kft.

Transparency creates honesty, loyalty.

Horváth Péter, VSM Sales Manager

SKF Svéd Golyóscsapágy Zrt.

A Harum Zrt. hozzáállásából szeretnem kiemelni, azt a tényt, hogy alkalmazkodnak a jövő kihívásáihoz, környezetvédelem, selfcare csatornák erősítése, stb... Emellett azonban, hála az égnek, nem felejtik el a személyes kapcsolattartást sem, amely kulcsszerepet játszott abban, hogy cégüket választottam.

Visky Máté

Öt év szünet után indítottuk újra vállalkozásunkat. Ismét „A HARUM”-ot választottuk. Korrekt, pontos, gyors ügyintézés és barátságos ügyfélkapcsolat, toleráns probléma kezelés jellemzi csapatukat. Hálás köszönet érte.

Takács Antal ,Szilágyi Gábor

TA&SZ- Log Kft.

Választásunk azért esett a Harum Investment Zrt-re, mert szolgáltatásaik valóban leveszik a flotta kezelésének gondját cégünk válláról, és pontosan tervezhetővé teszik az erre vonatkozó költségeket. Autóink felügyeletének és karbantartásának kiszervezése a költségmegtakarítási elönyökön túlmenően jelentős kényelemmel, továbbá nagyfokú biztonsággal jár, hiszen ezt a tevékenységet így egy olyan cég látja el, amelyik minden, ezzel kapcsolatos feladatot elvégez, a beszerzéstől a finanszírozásig, a biztosítástól a szervizelésig. Tapasztalataink minden tekintetben pozitívak a Harum Zrt-vel kapcsolatban, úgy az ügyintézés, mint a hozzáállás és kiszolgálás területén.

Herkó Katalin, CFO

Accelsiors CRO and Consultancy Services

A rugalmas és barátságos ügyintézés sokat ér rohanó és folyamatosan változó világunkban.

dr Pörneczi Tamás, Műszaki igazgató

Berger és Pörneczi Kft.

A Harumnál egy megbízható, korrekt partnerre találtunk. Ügyfélközpontúságuk kiemelkedő, Ők a gyors és rugalmas ügyintézés mesterei.

Káposzta Éva, megbízott cégvezető

Maersk Hungary Kft.

Új partnerként nagyon köszönjük az elmúlt egy év professzionális, vevőorientált, kiemelkedően korrekt kiszolgálást!

Nigel Taylor

Dufon Antisztatikus Bt

Filozófiánk

  • Szakértő gondoskodás
  • Biztonság
  • Költséghatékony megoldás
  • Elkötelezett, megbízható partneri viszony immáron 15 év
Fel
Weboldalunk süti (cookie) fáljokat tárol a felhasználó gépén tárol. Ezek személyek azonosítására nem alkalmasak. Oldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató. - Elfogadom