• +36 1 309 00 47

Hűűűű de babaaa az új Atecaaaa…!

Már majdhogynem kicsit megkésve, de talán még épp időben dobta be a Seat az Atecat a mainstream tóba kicsit úszkálni a többi SUV közé, akik már évek óta ott lubickolnak. Mit ne mondjak, megérte kivárni. Okosan figyelt, tanult a már meglévő társaitól, mi a menő, mivel és hogy kell hatni a mai vezető közönségre, mit érdemes átvenni és mit kell elfelejteni.

Kérem alássan pompázatos módon sikerült. Rólam tudva levő, hogy SUV párti vagyok ezért kívül-belül ismerem ezt a piacot, a ma fellelhető típusokat, és sokukat volt is szerencsém tesztelni (igen, elég menő munkám van ?). Tudom a rossz berögződés mondotta először velem (amúgy nem is értem ez honnan fakadt ez a negatív érzés a Seat-tal kapcsolatban), de kicsit tartottam tőle, hogy csalódás lesz... Gondoltam is magamban, na megint itt egy tucatautó, aki a nagy-testvér vállán akar felkapaszkodni (lsd. Audi vagy VW). És nem! Hölgyeim és Uraim, kedves Barátaim, mély tisztelettel megkövetem magam és leemelem a kalapom! Nagy pacsi a Seat csapatnak!!! Köszi srácok, de tényleg!! Az Atecaval akkorát villantott nálam a Seat csapat, hogy egész odáig ragadtattam magam (és most a barátaim megköveznek, de nem bánom), hogy a Q3 fanatizmusomat Ateca-ra cserélem. Bocs Audi, hűségesen szerettelek évekig, de ez a „kis” DÖG megvett engem kilóra.

Nézzük is mindjárt mennyire kicsi, mert hogy egyáltalán nem az. Első látásra kívülről talán (de még ott sem), de belül simán veri a mezőnyt. Én nem vagyok túl magas (170 cm), de széles annál inkább, így az ülés és a válltér nálam mindig kritikus pont. Hát nem itt. Kényelmesen bele simult a hátam is, a csípőm is az ülésbe, még téli kabátban is. Tökéletes a kilátás minden irányban, nem kell hajlongani, mint a fűzfa a szélben, minden kézre esik, kényelmesen támasztom a könyököm vezetés közben, jól tartja a combom az ülés, egyszóval teljesen el tudok lazulni. Utoljára ilyet Tündi barátnőm rönómegánjában éreztem, hogy a világ végéig elvezetném a fájós derekammal.

A hátsó üléssor szintén nagyon kényelmes (igen, kipróbáltam?), jó a kilátás az oldalsó ablakokon is, nincs bezártság érzete az em-bernek. Főképp a hatalmas panoráma tető miatt, ami nélkül – mint tudjátok – én egy ta-podtat sem megyek. Lehajtható kartámasz, külön állítható hűtés/fűtés, nagyra nyíló ajtók, magas fejtér, kényelmes lábtér kényezteti az utazókat. Mi kell még?!

A láb-elhúzásra nyíló csomagtér ajtó Isten ajándéka a Lidl-ből haza felé, agyonpakolt embernek. Persze tudom, ezt más márka is hozza, nem újdonság, de ettől még bírom ?.

És milyen vezetni? Hűűűűű, de babaaaaaa… A 190 LE szépen teszi a dolgát normál fokozatban, olyan kellemes nyugger-klubbos, ahogy én szeretek vezetni. Neeem, nem vagyok szőkenős-bénázós, de én nem „nyomom ki a szemét” az autóknak menet közben. Nyomatékosan haladok, de nem a nagygáz-nagyfék elven működöm. Deeeeee sport fo-kozatba kapcsolva ez a kis dög olyat harap, hogy megkapaszkodtam a kormányban. Na félre is dobtam a nagymami tempót, meg a járókeretet. Hirtelen sok és sürgős dolgom lett, ahova sietnem kellett, de nagyon… Egyszerűen imádtam! Latyakos-jégkásás időben próbáltam, de a négykerék meghajtásnak köszönhetően nem kapart el. Még itt a budai emelkedőkön is felszaladt kérdés és zokszó nélkül. Nem tudom, hogy a kétkerék hajtással mennyire mentünk volna, de ez a négyes tökéletesen megoldotta a helyzetet. A 7 fokozatú váltó remekül kapcsolgat, a vezető semmit nem érez az átmenetekből és a fokozatok közötti „ütésekből”. Siklik, mint egy hajó. Csendes, nem kopog, nem zörög, bár a motor hang nekem kicsit traktoros. Mondjuk mit is akarnék egy kétezres dízeltől, nem igaz?! Városi fogyasztásnak a gyár 6,2 litert mond, én 7,4 körül jártam vele, de ebben azt hiszem nagyban közre játszott, hogy a sport fokozatban felejtettem „egészen véletlenül” az autót… (Igen-igen, bírom az iróniát ?!) A rossz útminőség ellenére maximálisan biztonságban éreztem magam az autóban. Egy pillanatra sem fordult elő, hogy aggódnom kellett volna. Annyira stabilan indult, kanyarodott vagy épp fékezett le alattam, mintha nem is kemény mínuszos tél és nagyon ramaty útviszony lenne kint. De a volán mögött ülve könnyen elfeledkezhettem róla.


Arról nem is beszélve, hogy beépített ébresztőórájának köszönhetően a reggeli jégvakarás-hideg autóval való közlekedés NINCS! Na ez az igazi kényeztetés Barátaim! Beállítod 7:05-re az autót, amikor indulni akarsz, és ő addigra felmelegíti az utasteret, szélvédőket, hogy valóban 7:05-kor te el is indulhass… Nem még 10 percig vakargatod a szélvédőt, meg mire beérsz az irodába, talán felmelegszik az utastér… Nem-nem!!! Na ez, igazi dédelgetés!


Emellett persze az Xcellence felszereltség még egy csomó nyalánkságot tartogat számunkra. Tiszta cukorka bolt. Nem is részletezem túl, hisz akit érdekel, az úgyis utána néz. Segíti a sávtartást, a parkolást, a dinamikus vezetést, az okostelefon adta minden lehetőségével (éljen a Full Link opció!!). Ja és még a zene is királyul szól benne ?

És a végére hagyva, bár inkább az első pontnak kellett volna írnom az a külső. De szándékosan ezzel szeretném zárni, ezzel is hangsúlyt fektetve rá, mert az Ateca olyan ro…dt jól néz ki, már elnézést, hogy leesett az állam tőle. Ka-rakteres élek, kicsit Audis, szög-fényszórók, amitől olyan tekintete van, hogy elájulsz. Az elejétől végig futó domborulatok, a kockásított kerékív, a vagány felnik, a két színű külső visszapillantó tükrök, az osztott, vagy megduplázott (kinek, hogy tetszik) hűtő rácsok… Napestig tudnám sorolni!

Nagyon sokan megbámulták az utcán és a parkolókban is. Volt, aki lassított mellettem, hogy jobban megnézze miben ülök. Kedvenc szomszédom elkapott a folyosón, hogy milyen autóval vagyok. Mikor mondtam neki, hogy egy Seat-tal, leesett az álla, hogy ez most komoly? Egy Seat? Igen!!! A Seat visszatért!

Isten hozott újra Barátom!

Rólunk mondták

Meggyőző az a hozzáállás, amelyet minden munkatárs tanúsított, akikkel eddig megismerkedtem. Egyetlen mondattal jellemezve: az elvárhatónál is többet tettek a kiszolgálásom érdekében, és ez mindent elárul!

Németh László, ügyvezető igazgató

Gordio Tanácsadó Csoport Kft.

A Harumnál egy megbízható, korrekt partnerre találtunk. Ügyfélközpontúságuk kiemelkedő, Ők a gyors és rugalmas ügyintézés mesterei.

Káposzta Éva, megbízott cégvezető

Maersk Hungary Kft.

Azért szeretek a Harummal dolgozni, mert minden kérésemnek próbálnak eleget tenni. Maximálisan pozitív a hozzáállásuk a problémáink leküzdésére. Tisztelnek és fontos ügyfélnek tartanak függetlenül attól, hogy hány autót használunk. Vásárlás után is felkeresnek és érdeklődnek. Folyamatosan figyelemmel kísérik autóink sorsát. Elmondhatom, hogy maximálisan kiszolgálnak bennünket.

Gaál László, Műszaki manager

Biotest Hungária Kft.

A Harum Zrt. ügyfélközpontú szolgáltatási filozófiája bizonyítást nyert a szolgáltatásuk kiemelkedő minőségében is. Gyors, szakszerű és hatékony megoldásokat biztosítanak nekünk, minimális adminisztrációval. Új ötletekre, egyedi megoldásokra messzemenőkig nyitottak. Elégedettek vagyunk.

Biczók András, Értékesítési igazgató

ART Energy Magyarország Kft.

A Harum Zrt. elsődleges előnye a személyre szabott konstrukciók kidolgozásában rejlik, mely esetben nem a vevő alkalmazkodik egy jól megszokott mechanizmushoz, hanem maga a termék azonosul használójával. Ezen hozzáállás adja azt a plusz szolgáltatást, amiért őket választottuk.

Nith László, Managing Director

Nefab Packaging Hungary Kft.

A Harumban egy igazi partnert ismerhettünk meg az elmúlt évek során, pont amire cégünknek szüksége van: ügyfélorientált, rugalmas, megbízható és rendkívül korrekt.

Kiss Balázs, cégvezető

Univar Magyarország Kft.

Segítőkész, korrekt, rugalmas. Ezek a Harum flottakezelési szolgáltatásainak főbb jellemzői. Köszönet érte.

Ádám Gábor, Ügyvezető

Comfort s.r.o. Szlovákia

A rugalmas és barátságos ügyintézés sokat ér rohanó és folyamatosan változó világunkban.

dr Pörneczi Tamás, Műszaki igazgató

Berger és Pörneczi Kft.

Régi ügyfélként visszatérve azért esett újra a Harumra a választásom, mert családias cégként nemcsak az autókat, de a benne ülő személyt is képviselik. Rugalmasságuk és hozzáállásuk emeli ki őket a flottakezelők tömegéből.

Tordai Balázs, Ügyvezető

Van-Merksteijn Hungary Kft.

Cégünk gépjárműveit a Harum segítségével üzemeltetjük. Példamutató segítőkészség, szakértelem és rugalmasság jellemzi őket. Tökéletes választás bármely vállalkozásnak.

Kalmár Péter, ügyvezető igazgató

Webtown-Informatika Kft.

Korrekt, gyors ügyintézés és pozitív hozzáállás jellemzi a Harum Zrt.-t. Külön szeretném kiemelni a kárügyintézés rugalmasságát és az azt intéző kollega segítőkészségét.

Dr. Morvay Boldizsár, Ügyvéd

Morvay Ügyvédi Iroda

A Harumnak köszönhetően a gépkocsival kapcsolatos valamennyi probléma lekerült a vállunkról. Segítőkész hozzáállásuknak és professzionális munkájuknak köszönhetően minden adminisztratív és szervizeléssel kapcsolatos terhet levettek a vállunkról. Mindenkinek ajánlom őket.

Dr. Kovács Balázs, ügyvezető igazgató

KÖZBESZGURU Kft.

Öt év szünet után indítottuk újra vállalkozásunkat. Ismét „A HARUM”-ot választottuk. Korrekt, pontos, gyors ügyintézés és barátságos ügyfélkapcsolat, toleráns probléma kezelés jellemzi csapatukat. Hálás köszönet érte.

Takács Antal ,Szilágyi Gábor

TA&SZ- Log Kft.

A Harum Zrt. hozzáállásából szeretnem kiemelni, azt a tényt, hogy alkalmazkodnak a jövő kihívásáihoz, környezetvédelem, selfcare csatornák erősítése, stb... Emellett azonban, hála az égnek, nem felejtik el a személyes kapcsolattartást sem, amely kulcsszerepet játszott abban, hogy cégüket választottam.

Visky Máté

A Harum tapasztalataink szerint igen rugalmas, vevőorientált csapat, akik gyors segítségére, és precíz munkájára minden esetben számíthattunk.

Novai Éva, Pénzügyi vezető

Spotless Hungary Kft.

2005 óta dolgozunk együtt a Harum Zrt.-vel. Leasing-szolgáltatásuk felöleli a gépkocsik megrendelését, az üzembehelyezéshez szükséges műszaki és hatósági lépések lebonyolítását, valamint az esedékes szervizek, esetleges műszaki problémák és egyéb felmerülő kérdések kezelését a teljes szerződéses futamidő alatt. Számunkra ez azt jelenti, hogy egyetlen felesleges percet sem kell a személygépkocsi körüli teendőkkel töltenünk, ennek a munkaeszköznek a gondozását átveszi tőlünk a Harum, ezáltal maximálisan tehermentesítve bennünket. Reméljük, hogy együttműködésünk a jövőben is mindkét fél további megelégedésére alakul.

Dr.Ligethy Zsolt, ügyvezető igazgató

Wacker Chemie Hungary Kft.

Széles termékpalettája mellett professzionális ügyintézése miatt esett választásunk a Harum Zrt.-re, s ezen döntésünket az elmúlt évek méltón alátámasztották. Autóinkat sajátjukként vigyáznak, mégis megkapjuk Tőlük azt a függetlenséget, amelyre az élvezhető autóhasználathoz szükségünk van.

Rédai-Simon, Ágnes

Cefam Hungary Kft.

Ugyan a boldog gyermekévek már régen elmúltak, az ember még felnőttfejjel is vágyik arra, hogy ne egyedül kelljen megoldani minden problémáját, s legyenek olyan személyek az életében, akikre rábízhatja gondját-baját. A Harum és az ott dolgozók ilyenek. A szakértelmük és hozzáállásuk által teremtett miliő miatt esett rájuk választásunk, s tesszük le voksunkat újra és újra mellettük.

Hetesi Zoltán, Vezető tisztségviselő

Ares Kft.

Cégünk – az IQ ConsultinG SzervezetFejlesztő és Tanácsadó Kft. – hosszabb ideje dolgozik együtt a HARUM Zrt.-vel. Ez idő alatt olyan minőségű segítséget kaptunk munkánk zökkenőmentes elvégzéséhez, amely minden várakozásunkat és tapasztalatunkat felülmúlt. Diszkrét, együttműködő problémamegoldó készsége és gyakorlata hozzájárult cégünk piaci sikereihez, kiegyensúlyozott növekedéséhez. A HARUM Zrt.-ben könnyed és elegáns szolgáltató partnert ismertünk meg, amelynek szavai és tettei manapság ritkán tapasztalható harmóniában vannak.

Partneri barátságukat köszönjük, egyre bővülő aktivitásukhoz sok sikert kívánunk.

Vécsey Bánk, pénzügyi vezető

IQ Consulting Kft

Új partnerként nagyon köszönjük az elmúlt egy év professzionális, vevőorientált, kiemelkedően korrekt kiszolgálást!

Nigel Taylor

Dufon Antisztatikus Bt

Filozófiánk

  • Szakértő gondoskodás
  • Biztonság
  • Költséghatékony megoldás
  • Elkötelezett, megbízható partneri viszony immáron 15 év

hírlevél feliratkozás

Fel
Weboldalunk süti (cookie) fáljokat tárol a felhasználó gépén tárol. Ezek személyek azonosítására nem alkalmasak. Oldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató. - Elfogadom