• +36 1 309 00 47

SEAT Ateca 2.0 TDi DSG 4Drive Xcellence

Mit mondjak róla? Imádom!

Tudom, SUV, tudom már kezd unalmas lenni, de ha kipróbáljátok, higgyétek el, Ti is imádni fogjátok és megértitek a rajon-gásom!

Talán célszerű leszögeznünk valamit az elején: Nem lesz egy hosszú cikk, mert nem nagyon tudok belekötni az autóba. És nem azért nem írok róla rosszat (egy-két apróság kivételével), mert érdekem fűződne hozzá, hanem azért, mert szerin-tem tényleg jó az autó!

Egyszóval tud mindent, amit ma tudni kell. Rendelkezik minden olyan funkcióval, ami a kényelmes és biztonságos utazást lehetővé teszi nekünk akár jó – akár rossz időben. Akár a téli 10 cm hóban vagy jég-esőben, de a bátrabbak még az osztrák Alpoknak is nyugodtan nekiveselkedhet-nek (ezt nem javaslom azoknak, akik va-sárnap, száraz időben, nulla forgalomban is csak 30-cal közlekednek az utakon, mert hidd el, el fogsz akadni. De nem az autó miatt!!

SUV értsd: magasan ülsz, biztonságban érzed magad!
2.0 TDi értsd: Fogyaszt, de nem annyit, hogy ott maradjon a naci a kúton, viszont nyomatékos (még jó, hisz dízel).
190LE értsd: Alapból kényelmes, mackós, SUV-s, de sport fokozatban igen izgága.
4Drive értsd: 4 kerék hajtás Haldex rend-szerrel! „Apám, ezzel kigyüssz a trágyából!” 
DSG értsd: 7 fokozatú automata váltó, ami kellemesen teszi a dolgát és vezetés közben nem az állandó kuplunggolásra és kapcsolgatásra kell figyelned.
Xcellence: Minden csoda benne van, amire vágysz, így még kényelmesebb az utazás.

Megértem, ha sokan akik még nem ültetek benne azt mondjátok, hogy: de olyan kicsi... Nektek csak annyit, először próbáljátok ki. Ugyan is az első meglepetést az autó akkor okozza, mikor belepattanunk. Kívülről jóval kisebbnek tűnik, mint amek-kora belülről. Még az én 185 centis ma-gasságommal is van 10-15 centi a fejem felett (nem az az autó, amiben egy komolyabb bukkanót követően bevered a fejed). A magasságot ugyan így figyelembe véve elférek az autóban magam mögött. A csomagtartó a 4 személyes 2 hetes utazást leszámítva (ehhez úgyis a pótos kell majd), bőven elegendő.

Röviden összefoglalva: méreteit tekintve mindenben egy picit veri vetélytársait.

Persze ez ízlés kérdése, de szerintem nagyon szép! Higgyétek el, többen meg-nézték az autó. Van pacekja és nem is rossz, imádom! Már-már olyan érzés volt vezetni, mintha egy komolyabb és feltű-nőbb márka egyik képviseltjében ücsö-rögnék, pedig ez „csak egy” SEAT.


Kívülről rendben van, de nagyon. És ez a lelkesedésem akkor sem fogy el, ha be-pattanok, hisz a minőség itt is visszakö-szön (mondjuk ez annyira nem meglepő, hiszen a VW csoport hozza a jól megszo-kottat és kis megjelenés különbséggel tudják ugyanazt).

Az autót minden csodával felszerelték, amire csak vágyhatunk ma ebben a kategóriában! Persze a csoporthoz tartozó kategóriák között tesz különbséget a VW, de ez így van jól, különben senkinek nem kellene a 4 karika. Értsd, pl. ülés szellőz-tetés nem elérhető az Ateca-ban. De itt talán nem is vágyunk ilyenekre. Bőven lenyűgöz minket az, hogy van benne Full link opció és indukciós töltő. De ez csak a sor vége, higgyétek el minden finomságot megtaláltok a jól felszerelt változatban.

Az árazását tekintve a managerek úgy néz ki figyeltek a marketing órákon, ugyanis igen csábító br 5m alatti (br 4.999m) áron hirdetik a belépő modellt. Persze ezt a konfigurátorban már nem találjuk meg, de az ottani cca br 5,5m-es ár sem rossz. Jó, ezért nagy csodára ne számítsunk: ezres benzines motor, kézi váltó, 2 kerék hajtás, lemez felni és nem túl magas felszereltség.

Viszont br 8 körül már kellemesen felsze-relt példánnyal találkozhatunk, a teteje pedig valahol br 14 körül mozog, de ezért aztán már minden csodát kapunk (erős motor, automata váltó, 360 fokos kamera, panoráma tető, lábbal nyitható csomagtér, full link opció, indukciós töltő, bőr belső, sávtartás és mi egy más..).
És a sort csak folytatni tudom, mert a paramétereit tekintve egyáltalán nem rossz.

Fantasztikus vezetni! Egy – két apróságtól eltekintve (mint például a kormány melletti bal oldali légbefúvó, amit feláldoztak a dizájn oltárán és ezért nem lehet praktikusan úgy beállítani, hogy ne a bal kezünkre fújja a levegőt vagy a szellőztethető ülés, de akkor már 4 karikás lenne), az autó fantasztikus. Ízlés kérdé-se, de szerintem nagyon vagány külsőre és ezt hozza belül is.


Menettulajdonságait tekintve tudja az éle-tet! Nem tudtunk neki olyan terepet mutat-ni, mely zavarba hozta volna. A családtól megörökölt és már-már tökéletesre fejlesztett Haldex rendszer hibátlanul végzi a dolgát. A 7 sebességes automata váltónak köszönhetően azt sem érezzük, hogy bárhol is erőlködne vagy szenvedne az autó. Egyszerűen élvezet vezetni, biztonságban érezni magunkat (a sok biztonsági extrának köszönhetően) és tudni, hogy többé nincs akadály! 

Épp ideje volt a csoporton belül a másik „S” betűs márka után a szebb sorsra érdemes SEAT-ot is elővenni és a jól bevált siker receptet elkezdeni ráhúzni. Kétség nem fér hozzá, szép kezdet!

Bízzunk benne, hogy a folytatás sem lesz más!

 

Főbb paraméterek (gyár által megadva):

 • Típus: SEAT Ateca 2,0 TDi DSG 4Drive Xcellence
 • Üzemanyag: dízel
 • Hengerűrtartalom: 1968 cm3
 • Hengerek száma: 4
 • Teljesítmény: 140 kW / 190 LE
 • Váltó fajtája: 7 fokozatú automata
 • Tömeg: 1589 kg
 • Fogyasztás (városban): 6,2/100km
 • Gyorsulás (0-100 km/h): 7,5mp
 • Csomagtartó: 510l

 

A gépkocsi értékelése általam (10es ská-lán): 8,5 pont.

Holló Máté

 

Rólunk mondták

A Harumnak köszönhetően a gépkocsival kapcsolatos valamennyi probléma lekerült a vállunkról. Segítőkész hozzáállásuknak és professzionális munkájuknak köszönhetően minden adminisztratív és szervizeléssel kapcsolatos terhet levettek a vállunkról. Mindenkinek ajánlom őket.

Dr. Kovács Balázs, ügyvezető igazgató

KÖZBESZGURU Kft.

Öt év szünet után indítottuk újra vállalkozásunkat. Ismét „A HARUM”-ot választottuk. Korrekt, pontos, gyors ügyintézés és barátságos ügyfélkapcsolat, toleráns probléma kezelés jellemzi csapatukat. Hálás köszönet érte.

Takács Antal ,Szilágyi Gábor

TA&SZ- Log Kft.

Régi ügyfélként visszatérve azért esett újra a Harumra a választásom, mert családias cégként nemcsak az autókat, de a benne ülő személyt is képviselik. Rugalmasságuk és hozzáállásuk emeli ki őket a flottakezelők tömegéből.

Tordai Balázs, Ügyvezető

Van-Merksteijn Hungary Kft.

Transparency creates honesty, loyalty.

Horváth Péter, VSM Sales Manager

SKF Svéd Golyóscsapágy Zrt.

Azért szeretek a Harummal dolgozni, mert minden kérésemnek próbálnak eleget tenni. Maximálisan pozitív a hozzáállásuk a problémáink leküzdésére. Tisztelnek és fontos ügyfélnek tartanak függetlenül attól, hogy hány autót használunk. Vásárlás után is felkeresnek és érdeklődnek. Folyamatosan figyelemmel kísérik autóink sorsát. Elmondhatom, hogy maximálisan kiszolgálnak bennünket.

Gaál László, Műszaki manager

Biotest Hungária Kft.

Induló cégként kiemelkedően fontos számunkra olyan megoldások felkutatása, olyan partnerek megtalálása, akik minden egyéb, nem profilunkba vágó feladatot megoldanak helyettünk. Ehhez találtunk autóink esetében remek segítőtársra a Harum csapatában. Korrekt, gyors ügyintézés és barátságos ügyfélkapcsolat, toleráns problémakezelés jellemzi Őket. Köszönet érte.

Kotrik László, Ügyvezető igazgató helyettes

Halház Kft.

A Harum tapasztalataink szerint igen rugalmas, vevőorientált csapat, akik gyors segítségére, és precíz munkájára minden esetben számíthattunk.

Novai Éva, Pénzügyi vezető

Spotless Hungary Kft.

Cégünk gépjárműveit a Harum segítségével üzemeltetjük. Példamutató segítőkészség, szakértelem és rugalmasság jellemzi őket. Tökéletes választás bármely vállalkozásnak.

Kalmár Péter, ügyvezető igazgató

Webtown-Informatika Kft.

Cégünk – az IQ ConsultinG SzervezetFejlesztő és Tanácsadó Kft. – hosszabb ideje dolgozik együtt a HARUM Zrt.-vel. Ez idő alatt olyan minőségű segítséget kaptunk munkánk zökkenőmentes elvégzéséhez, amely minden várakozásunkat és tapasztalatunkat felülmúlt. Diszkrét, együttműködő problémamegoldó készsége és gyakorlata hozzájárult cégünk piaci sikereihez, kiegyensúlyozott növekedéséhez. A HARUM Zrt.-ben könnyed és elegáns szolgáltató partnert ismertünk meg, amelynek szavai és tettei manapság ritkán tapasztalható harmóniában vannak.

Partneri barátságukat köszönjük, egyre bővülő aktivitásukhoz sok sikert kívánunk.

Vécsey Bánk, pénzügyi vezető

IQ Consulting Kft

Korrekt, gyors ügyintézés és pozitív hozzáállás jellemzi a Harum Zrt.-t. Külön szeretném kiemelni a kárügyintézés rugalmasságát és az azt intéző kollega segítőkészségét.

Dr. Morvay Boldizsár, Ügyvéd

Morvay Ügyvédi Iroda

A Harum Zrt. ügyfélközpontú szolgáltatási filozófiája bizonyítást nyert a szolgáltatásuk kiemelkedő minőségében is. Gyors, szakszerű és hatékony megoldásokat biztosítanak nekünk, minimális adminisztrációval. Új ötletekre, egyedi megoldásokra messzemenőkig nyitottak. Elégedettek vagyunk.

Biczók András, Értékesítési igazgató

ART Energy Magyarország Kft.

Széles termékpalettája mellett professzionális ügyintézése miatt esett választásunk a Harum Zrt.-re, s ezen döntésünket az elmúlt évek méltón alátámasztották. Autóinkat sajátjukként vigyáznak, mégis megkapjuk Tőlük azt a függetlenséget, amelyre az élvezhető autóhasználathoz szükségünk van.

Rédai-Simon, Ágnes

Cefam Hungary Kft.

A Harum Zrt. elsődleges előnye a személyre szabott konstrukciók kidolgozásában rejlik, mely esetben nem a vevő alkalmazkodik egy jól megszokott mechanizmushoz, hanem maga a termék azonosul használójával. Ezen hozzáállás adja azt a plusz szolgáltatást, amiért őket választottuk.

Nith László, Managing Director

Nefab Packaging Hungary Kft.

A rugalmas és barátságos ügyintézés sokat ér rohanó és folyamatosan változó világunkban.

dr Pörneczi Tamás, Műszaki igazgató

Berger és Pörneczi Kft.

Új partnerként nagyon köszönjük az elmúlt egy év professzionális, vevőorientált, kiemelkedően korrekt kiszolgálást!

Nigel Taylor

Dufon Antisztatikus Bt

A Harum Zrt. hozzáállásából szeretnem kiemelni, azt a tényt, hogy alkalmazkodnak a jövő kihívásáihoz, környezetvédelem, selfcare csatornák erősítése, stb... Emellett azonban, hála az égnek, nem felejtik el a személyes kapcsolattartást sem, amely kulcsszerepet játszott abban, hogy cégüket választottam.

Visky Máté

Átfogó szolgáltatások, kedves munkatársak, precíz adminisztráció. Nagyon korrekt cég, örülök, hogy őket választottuk.

Galambos Levente

Rijk Zwaan Budapest Kft.

Segítőkész, korrekt, rugalmas. Ezek a Harum flottakezelési szolgáltatásainak főbb jellemzői. Köszönet érte.

Ádám Gábor, Ügyvezető

Comfort s.r.o. Szlovákia

Választásunk azért esett a Harum Investment Zrt-re, mert szolgáltatásaik valóban leveszik a flotta kezelésének gondját cégünk válláról, és pontosan tervezhetővé teszik az erre vonatkozó költségeket. Autóink felügyeletének és karbantartásának kiszervezése a költségmegtakarítási elönyökön túlmenően jelentős kényelemmel, továbbá nagyfokú biztonsággal jár, hiszen ezt a tevékenységet így egy olyan cég látja el, amelyik minden, ezzel kapcsolatos feladatot elvégez, a beszerzéstől a finanszírozásig, a biztosítástól a szervizelésig. Tapasztalataink minden tekintetben pozitívak a Harum Zrt-vel kapcsolatban, úgy az ügyintézés, mint a hozzáállás és kiszolgálás területén.

Herkó Katalin, CFO

Accelsiors CRO and Consultancy Services

Ugyan a boldog gyermekévek már régen elmúltak, az ember még felnőttfejjel is vágyik arra, hogy ne egyedül kelljen megoldani minden problémáját, s legyenek olyan személyek az életében, akikre rábízhatja gondját-baját. A Harum és az ott dolgozók ilyenek. A szakértelmük és hozzáállásuk által teremtett miliő miatt esett rájuk választásunk, s tesszük le voksunkat újra és újra mellettük.

Hetesi Zoltán, Vezető tisztségviselő

Ares Kft.

Filozófiánk

 • Szakértő gondoskodás
 • Biztonság
 • Költséghatékony megoldás
 • Elkötelezett, megbízható partneri viszony immáron 15 év

hírlevél feliratkozás

Fel
Weboldalunk süti (cookie) fáljokat tárol a felhasználó gépén tárol. Ezek személyek azonosítására nem alkalmasak. Oldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató. - Elfogadom