Ctrl+C – Ctrl+V teszt Viki tollából…

Ha egyszerű módját szeretném választani a mai tesztalany bemutatásának, jószerivel idekopizhatnám a tavalyi 3008-as írásomat kicsit leporolva és javítva itt-ott a műszaki paramétereken. Istennek hála, azért talán még szorult belém némi kreativitás, hogy más utat válasszak ehhez (remélem), de be kell látnom, hogy kétszer ugyanarról írni, kétféleképpen piszok nehéz. Jó-jó, ne sajnáljatok! 😉

Az 5008 egyértelműen a Nagytestvér változat. (Na klassz, ez aztán a nagy hír, mi?! 😉) Persze itt nem arra gondolok „aki mindent lát”, hanem akiből egyszerűen többet hoztak ki ugyanazokból az alkatrészekből; kicsit nagyobbra, szebbre, okosabbra nőtt. Tudjátok tipikusan az az eset mint, amikor egy magyar szupertehetség megnyeri a magyar Xfactort. Belőle magyar sztár lesz. De ha egy amerikai szupertehetség nyeri meg az amerikai versenyt, abból világsztár. Nem a tehetségük a különbség, hanem a marketing, a csomagolás, ami az egész mögé van rakva. Na Peugeot-éknál pontosan ez történt. Mindenből egy kicsivel többet tettek az 5008-ba, így lehet ő a nagyszínpados énekes, míg a kis-tesó az előzenekar.

Az 5008 GT az igazi hálivúdi túlzás! Ettől még persze imádom, naná, nőből vagyok, jöhet minden, ami túl fényes, túl csillogó, túl drága, túlontúl mutogatásra született…stbstb. Beülve elhagyta a számat a „Na neeeeeee szóóóórakozzatok velem!” mondat. Persze óriás vigyorral az arcomon. Pimasz módon dögös, még ha szürke is, pedig a 3008-as rozsda barnája sokkal szebb volt. Olyan ívek, (kamu) beömlők, led csíkok, hajlítások vannak rajta, ami már tényleg indokolatlanul sok(k) lehet, de mint mondtam, ez hálivúd gyerekek, ez kell a népnek! A sofőrök amúgy is imádják mutogatni az autóikat (nem csak a férfiak!!), hát ezen lesz mit.

A beltértől meg egyenesen elalélsz… A kedvenc, lecsapott, apró, multifunkciós kormánykerekem, bőr hátán bőr, nagyon szép varrásokkal, tapipados kijelző, az érintőképernyő használatát megkönnyítik a fontosabb funkciókhoz tartozó billenőkapcsolók (hosszú körömmel is kényelmesen használható), kis helyigényű a joystick stílusú váltókar, mindenhol világít a hangulat-led, itt egy kis zongora lakk – ott egy fém kapaszkodó, minden csillog villog. Az ülések továbbra is megmaradtak a már megismert kiváló minőségű és kényelmű üléseknek. A masszírozó funkció kitalálójának Nobel-díjat adnék, a mindennapi élet megkönnyítéséért és az élet minőségének javításáért tett erőfeszítései miatt. Kiváló minősége hozza a (kedvenc) DS családom hangulatát. Ha még az óraszíj ülésmintázatot is bevezetik, végérvényesen fejet hajtok a franciák tudása és ízlése előtt. Azt hiszem németországi barátaink kezdhetnek aggódni 😉.

A 300 000 Ft-ért kínált hatodik és hetedik ülés mérete és a rendelkezésre álló tér legfeljebb csak átlagos, mégis érdemes erre költeni, mert ha kell, hátul két felnőtt is elfér, na persze azért Krakkóig nem ülnék ott.

A „Napfénytetőt mindenkinek” kampány részeként a (szintén) 300 000 forintos, nyitható, árnyékolható, hangulatvilágítással kiegészített üvegtetőn sok fény jut a kellemes atmoszférájú belsőbe, ahol utasként és sofőrként is öröm tartózkodni.

Pláne a GT csúcsváltozatnak fenntartott, 180 lóerős 2.0 BlueHDi-vel és a hozzá kapcsolt hatfokozatú automatikus váltóval élmény vezetni. Ahogy beröffen gombnyomásra, hidegen még kicsit morcoskodik, de aztán bemelegedve, ha nem gyorsítunk nagyokat, el is felejthetjük, hogy létezik. Bőséges ereje és nyomatéka leveszi a terhet a karosszériáról, a gázpedál érintésére is lendületbe jön a testes Peugeot. Az 5008 nem is kínál 4x4-hajtást, csak elöl kapar és kész. Szerintem a vásárlók 90%-ának ez fel sem fog tűnni (nekem sem tűnt fel, ha a fiúk itt az irodában nem hisztiznek emiatt). Viszont megadja a látszatot, hogy mi vagyunk a BMW-alázó plázakirályok, tekerőkapcsolóval választhatunk különböző talajtípusok (hó, sivatag, stb.) között, sőt, van lejtmenetvezérlő is. Jó gyerek módjára minden gombot végig nyomkodtam, minden verziót kipróbáltam, de hogy hol van mindennek értelme, azt ne tőlem kérdezzék, nagy különbségeket ez alatt a rövid idő alatt én nem tapasztaltam, nyilván sem jég, sem sivatagi homok nem volt a közelemben.

Akit csábít a GT nagy teljesítménye, harapós fékeket és tempósan bevett kanyarokban is stabil sportfutóművet kap hozzá, de számítson rá, hogy a rugózása sportautós mércével is feszes, az autó feneke időnként indokolatlanul nagyot huppan.

Lehet, hogy a márka legjobb tudása szerint felszerelt GT-je nem éri meg az alapár közel dupláját, de az 5008-as egy gyengébb dízellel és alacsonyabb felszereltséggel is az egyik legvonzóbb hétüléses a piacon. Természetesen létezik praktikusabb egyterű és markánsabb SUV is a világban, karakteres külseje, igényes utastere, jó vezethetősége és utazáshoz ideális dízelmotorja miatt mégis nagyon szerethető autó a legújabb Peugeot.

Nagyszínpad! Nagyszíííínpaaaaad!😉

 

Rácz Viktória

 

 

Rólunk mondták

Régi ügyfélként visszatérve azért esett újra a Harumra a választásom, mert családias cégként nemcsak az autókat, de a benne ülő személyt is képviselik. Rugalmasságuk és hozzáállásuk emeli ki őket a flottakezelők tömegéből.

Tordai Balázs, Ügyvezető

Van-Merksteijn Hungary Kft.

A Harum Zrt. hozzáállásából szeretnem kiemelni, azt a tényt, hogy alkalmazkodnak a jövő kihívásáihoz, környezetvédelem, selfcare csatornák erősítése, stb... Emellett azonban, hála az égnek, nem felejtik el a személyes kapcsolattartást sem, amely kulcsszerepet játszott abban, hogy cégüket választottam.

Visky Máté

Cégünk – az IQ ConsultinG SzervezetFejlesztő és Tanácsadó Kft. – hosszabb ideje dolgozik együtt a HARUM Zrt.-vel. Ez idő alatt olyan minőségű segítséget kaptunk munkánk zökkenőmentes elvégzéséhez, amely minden várakozásunkat és tapasztalatunkat felülmúlt. Diszkrét, együttműködő problémamegoldó készsége és gyakorlata hozzájárult cégünk piaci sikereihez, kiegyensúlyozott növekedéséhez. A HARUM Zrt.-ben könnyed és elegáns szolgáltató partnert ismertünk meg, amelynek szavai és tettei manapság ritkán tapasztalható harmóniában vannak.

Partneri barátságukat köszönjük, egyre bővülő aktivitásukhoz sok sikert kívánunk.

Vécsey Bánk, pénzügyi vezető

IQ Consulting Kft

Induló cégként kiemelkedően fontos számunkra olyan megoldások felkutatása, olyan partnerek megtalálása, akik minden egyéb, nem profilunkba vágó feladatot megoldanak helyettünk. Ehhez találtunk autóink esetében remek segítőtársra a Harum csapatában. Korrekt, gyors ügyintézés és barátságos ügyfélkapcsolat, toleráns problémakezelés jellemzi Őket. Köszönet érte.

Kotrik László, Ügyvezető igazgató helyettes

Halház Kft.

Azért szeretek a Harummal dolgozni, mert minden kérésemnek próbálnak eleget tenni. Maximálisan pozitív a hozzáállásuk a problémáink leküzdésére. Tisztelnek és fontos ügyfélnek tartanak függetlenül attól, hogy hány autót használunk. Vásárlás után is felkeresnek és érdeklődnek. Folyamatosan figyelemmel kísérik autóink sorsát. Elmondhatom, hogy maximálisan kiszolgálnak bennünket.

Gaál László, Műszaki manager

Biotest Hungária Kft.

A Harumban egy igazi partnert ismerhettünk meg az elmúlt évek során, pont amire cégünknek szüksége van: ügyfélorientált, rugalmas, megbízható és rendkívül korrekt.

Kiss Balázs, cégvezető

Univar Magyarország Kft.

A Harum Zrt. elsődleges előnye a személyre szabott konstrukciók kidolgozásában rejlik, mely esetben nem a vevő alkalmazkodik egy jól megszokott mechanizmushoz, hanem maga a termék azonosul használójával. Ezen hozzáállás adja azt a plusz szolgáltatást, amiért őket választottuk.

Nith László, Managing Director

Nefab Packaging Hungary Kft.

Transparency creates honesty, loyalty.

Horváth Péter, VSM Sales Manager

SKF Svéd Golyóscsapágy Zrt.

Cégünk gépjárműveit a Harum segítségével üzemeltetjük. Példamutató segítőkészség, szakértelem és rugalmasság jellemzi őket. Tökéletes választás bármely vállalkozásnak.

Kalmár Péter, ügyvezető igazgató

Webtown-Informatika Kft.

Korrekt, gyors ügyintézés és pozitív hozzáállás jellemzi a Harum Zrt.-t. Külön szeretném kiemelni a kárügyintézés rugalmasságát és az azt intéző kollega segítőkészségét.

Dr. Morvay Boldizsár, Ügyvéd

Morvay Ügyvédi Iroda

2005 óta dolgozunk együtt a Harum Zrt.-vel. Leasing-szolgáltatásuk felöleli a gépkocsik megrendelését, az üzembehelyezéshez szükséges műszaki és hatósági lépések lebonyolítását, valamint az esedékes szervizek, esetleges műszaki problémák és egyéb felmerülő kérdések kezelését a teljes szerződéses futamidő alatt. Számunkra ez azt jelenti, hogy egyetlen felesleges percet sem kell a személygépkocsi körüli teendőkkel töltenünk, ennek a munkaeszköznek a gondozását átveszi tőlünk a Harum, ezáltal maximálisan tehermentesítve bennünket. Reméljük, hogy együttműködésünk a jövőben is mindkét fél további megelégedésére alakul.

Dr.Ligethy Zsolt, ügyvezető igazgató

Wacker Chemie Hungary Kft.

Segítőkész, korrekt, rugalmas. Ezek a Harum flottakezelési szolgáltatásainak főbb jellemzői. Köszönet érte.

Ádám Gábor, Ügyvezető

Comfort s.r.o. Szlovákia

A rugalmas és barátságos ügyintézés sokat ér rohanó és folyamatosan változó világunkban.

dr Pörneczi Tamás, Műszaki igazgató

Berger és Pörneczi Kft.

Meggyőző az a hozzáállás, amelyet minden munkatárs tanúsított, akikkel eddig megismerkedtem. Egyetlen mondattal jellemezve: az elvárhatónál is többet tettek a kiszolgálásom érdekében, és ez mindent elárul!

Németh László, ügyvezető igazgató

Gordio Tanácsadó Csoport Kft.

Öt év szünet után indítottuk újra vállalkozásunkat. Ismét „A HARUM”-ot választottuk. Korrekt, pontos, gyors ügyintézés és barátságos ügyfélkapcsolat, toleráns probléma kezelés jellemzi csapatukat. Hálás köszönet érte.

Takács Antal ,Szilágyi Gábor

TA&SZ- Log Kft.

Széles termékpalettája mellett professzionális ügyintézése miatt esett választásunk a Harum Zrt.-re, s ezen döntésünket az elmúlt évek méltón alátámasztották. Autóinkat sajátjukként vigyáznak, mégis megkapjuk Tőlük azt a függetlenséget, amelyre az élvezhető autóhasználathoz szükségünk van.

Rédai-Simon, Ágnes

Cefam Hungary Kft.

Ugyan a boldog gyermekévek már régen elmúltak, az ember még felnőttfejjel is vágyik arra, hogy ne egyedül kelljen megoldani minden problémáját, s legyenek olyan személyek az életében, akikre rábízhatja gondját-baját. A Harum és az ott dolgozók ilyenek. A szakértelmük és hozzáállásuk által teremtett miliő miatt esett rájuk választásunk, s tesszük le voksunkat újra és újra mellettük.

Hetesi Zoltán, Vezető tisztségviselő

Ares Kft.

A Harumnak köszönhetően a gépkocsival kapcsolatos valamennyi probléma lekerült a vállunkról. Segítőkész hozzáállásuknak és professzionális munkájuknak köszönhetően minden adminisztratív és szervizeléssel kapcsolatos terhet levettek a vállunkról. Mindenkinek ajánlom őket.

Dr. Kovács Balázs, ügyvezető igazgató

KÖZBESZGURU Kft.

Átfogó szolgáltatások, kedves munkatársak, precíz adminisztráció. Nagyon korrekt cég, örülök, hogy őket választottuk.

Galambos Levente

Rijk Zwaan Budapest Kft.

A Harum Investment Zrt.-vel 2005 óta van kapcsolatunk. Régebben is felmerült, hogy 12 db-os gépkocsiparkunkat egy autópark kezelőnek adjuk ki. A Harumot végül is azért választottuk, mert a mindennapos kapcsolat nem személytelen és valójában egy gépkocsi ügyintéző feladatát veszik le a vállunkról, elfogadható díjazásért. Külön kiemelném, hogy gépjárműparkunkról pontos nyilvántartást vezetnek, így a szerviz és javítás ütemezés nagyon gördülékeny.

Samu István, ügyvezető igazgató

REDDA Kft.

Filozófiánk

  • Szakértő gondoskodás
  • Biztonság
  • Költséghatékony megoldás
  • Elkötelezett, megbízható partneri viszony immáron 15 év
Fel
Weboldalunk süti (cookie) fáljokat tárol a felhasználó gépén tárol. Ezek személyek azonosítására nem alkalmasak. Oldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató. - Elfogadom