Reflektorfény 2018-1

Nyári gumicsere szezON

Mi már gondolunk a tavaszra...

Bár kint még javában tart a tél, de Kollégáink már bőszen dolgoznak az Önök kényelme érdekében. Az idei nyári gumiabroncs szereléssel kapcsolatos információinkat az alábbiakban olvashatják:

Gumizási szezon időtartama:
2018.03.19. – 2018.04.20.

Folyamatosan figyelemmel követjük az időjárás-előrejelzést, de ugyanolyan fontos számukra az az információ is, hogy az autó használói készülnek-e még külföldre (például síelni), vagy hosszabb útra.

Azon ügyfeleinknél, akiknek eddig is a Harum Zrt. intézte a gumiabronccsal kapcsolatos ügyeiket, az ügymenet változatlan, kollégáink hamarosan felkeresik Önt.

Amennyiben eddig nem vette igénybe ezen szolgáltatásunkat, de a jövőben szeretné, hogy segítsünk, kérjük keresse meg üzemeltetési tanácsadóját vagy írjon nekünk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.


Üdvözlettel,
a Harum Zrt. csapata

 

Új funkcióval bővült Ügyfélkapu rendszerünk

Örömmel értesítjük kedves Ügyfeleinket, hogy mostantól Ügyfélkapu rendszerünkön keresztül, szerződött gépjárműveik rögzített km óra állásait is megtekinthetik a Lekérdezések /KM állások menüpont alatt.

Mivel Ügyfélkapu Rendszerünket kizárólag az Önök kényelméért hoztuk létre, így számunkra nagyon fontos kedves Felhasználóink visszajelzése. Kérjük támogassa munkánkat és fejlesztéseinket azzal, hogy megosztja velünk véleményét, módosítási javaslatát, hogy a jövőben is segítségére állhassunk a megfelelő információszolgáltatásban.

Kérdései vagy kérései esetén kérem forduljon hozzánk bizalommal az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címünkön keresztül.

 

2018-as autópálya díjrendelet változások

 

A múlt évben vásárolt éves országos és a megyei matricák már lejártak, reméljük senki nem felejtett el újat vásárolni, ha nem akar sokat fizetni, amikor rátéved a fizetős főutakra. Ebből idénre több is lett.

2018-al az árak nem változtak, viszont több változtatást, könnyítést vezettek be.

A szabályozás alapjait érintő változások lépnek életbe 2018. január 1-én a hazai díjköteles úthálózat használatára vonatkozóan. A díjrendelet (36/2007. (III. 26.) GKM rendelet) módosításának elsődleges célja, hogy megszűnjenek azok az adminisztratív buktatók, amelyek a jóhiszemű, a szolgáltatásért fizetni hajlandó úthasználók figyelmetlenségét és tájékozatlanságát szankcionálták. A jogszabályalkotók szándékának megfelelően ez hatalmas lépést jelent a használati díjas (e-matrica) rendszer felhasználóbarát átalakítása felé, ami összhangban van a szolgáltató és ügyfélbarát állam megteremtésének kormányzati stratégiájával.

A díjrendelet új és módosított rendelkezéseit az e-matrica rendszer több éves működési tapasztalatai, illetve az úthasználók és a szakmai szervezetek visszajelzései alapján fogalmazták meg. A változások két kivétellel 2018. január 1-ével lépnek életbe. Fontos kiemelni, hogy a módosított díjrendeletben az e‑matrica árak továbbra is változatlanok maradnak.

Az alábbiakban a fontosabb változásokról adunk áttekintést.

Bővebben...

Ők tízen az európaiak kedvenc autói 2017-ben

Külön ligában játszott idén a VW Golf, magasan vert minden mást Európában, legalábbis az eladásokban. Oké, ez még csak az első 11 hónap eladási statisztikája, de a Top10 sorrendje már aligha változik a decemberi számok miatt.

A Jato Dynamics jött ki az év első tizenegy hónapjának statisztikáival. A Top 10 nem okoz nagy meglepetést azok után, hogy félévkor már láttuk, országokra bontva mely típusok taroltak Európában, de a sok országonkénti siker mellett is nagyon erős a Golf összesített első helye.

 

Szóval a lista a kontinens tíz legjobban fogyó autójáról januártól novemberig:

1. Volkswagen Golf – 445 206 eladás
2. Renault Clio – 298 990 eladás
3. Volkswagen Polo – 255 370 eladás

4. Ford Fiesta – 237 770 eladás
5. Nissan Qashqai – 230 860 eladás
6. Peugeot 208 – 225 198 eladás
7. Opel/Vauxhall Corsa – 221 497 eladás
8. Volkswagen Tiguan – 218 238 eladás
9. Skoda Octavia – 214 329 eladás
10. Opel/Vauxhall Astra – 204 742 eladás

forrás: www.totalcar.hu

 

Peugeot 5008 2,0 BlueHDI GT AUT - Holló

Ééééés igen, ismét egy Peugeot! És ismét egy „SUV” a Peugeot családból.
Persze nem bánom, mert talán emlékeztek mennyire kedveltük a kistestvért, a Peugeot 3008at.
A Peugeot szabadidő autói kapcsán talán egyedül az böki még mindig a csőrömet, hogy SUV-nak nevezzük ezeket az autókat, de 4 kerék hajtást akkor sem kaphatok hozzájuk, ha meggebedek vagy elintézem, hogy piros hó hulljon az égből.
Persze értem én, hogy ez nem kötelező eleme az SUV-nak, meg ide a városba nem kell, meg ezeken az „őrült” hideg téli napokon, mikor a hó sem esik minek is a 4WD.
De ha már ilyen autót vesz az ember, azért csak csak elmerészkedik olyan helyekre is, ahol jól jön az összkerék hajtás (…a hétvégén majd felmegyünk a hegyekbe.. 😊. Ó istenem, nagyon öreg vagyok, hogy ez ugrott be.). És azért sem haragszom meg, ha abban az egy pillanatban megmenti az életem. De hiába is ragozom, mert erre itt nincs lehetőségem.
Ettől függetlenül egy klassz autó és nagyon kedvelem, de ez egy picit fáj nekem.

 

 

Bővebben...

Ctrl+C – Ctrl+V teszt Viki tollából…

Ha egyszerű módját szeretném választani a mai tesztalany bemutatásának, jószerivel idekopizhatnám a tavalyi 3008-as írásomat kicsit leporolva és javítva itt-ott a műszaki paramétereken. Istennek hála, azért talán még szorult belém némi kreativitás, hogy más utat válasszak ehhez (remélem), de be kell látnom, hogy kétszer ugyanarról írni, kétféleképpen piszok nehéz. Jó-jó, ne sajnáljatok! 😉

Az 5008 egyértelműen a Nagytestvér változat. (Na klassz, ez aztán a nagy hír, mi?! 😉) Persze itt nem arra gondolok „aki mindent lát”, hanem akiből egyszerűen többet hoztak ki ugyanazokból az alkatrészekből; kicsit nagyobbra, szebbre, okosabbra nőtt. Tudjátok tipikusan az az eset mint, amikor egy magyar szupertehetség megnyeri a magyar Xfactort. Belőle magyar sztár lesz. De ha egy amerikai szupertehetség nyeri meg az amerikai versenyt, abból világsztár. Nem a tehetségük a különbség, hanem a marketing, a csomagolás, ami az egész mögé van rakva. Na Peugeot-éknál pontosan ez történt. Mindenből egy kicsivel többet tettek az 5008-ba, így lehet ő a nagyszínpados énekes, míg a kis-tesó az előzenekar.

Az 5008 GT az igazi hálivúdi túlzás! Ettől még persze imádom, naná, nőből vagyok, jöhet minden, ami túl fényes, túl csillogó, túl drága, túlontúl mutogatásra született…stbstb. Beülve elhagyta a számat a „Na neeeeeee szóóóórakozzatok velem!” mondat. Persze óriás vigyorral az arcomon. Pimasz módon dögös, még ha szürke is, pedig a 3008-as rozsda barnája sokkal szebb volt. Olyan ívek, (kamu) beömlők, led csíkok, hajlítások vannak rajta, ami már tényleg indokolatlanul sok(k) lehet, de mint mondtam, ez hálivúd gyerekek, ez kell a népnek! A sofőrök amúgy is imádják mutogatni az autóikat (nem csak a férfiak!!), hát ezen lesz mit.

A beltértől meg egyenesen elalélsz… A kedvenc, lecsapott, apró, multifunkciós kormánykerekem, bőr hátán bőr, nagyon szép varrásokkal, tapipados kijelző, az érintőképernyő használatát megkönnyítik a fontosabb funkciókhoz tartozó billenőkapcsolók (hosszú körömmel is kényelmesen használható), kis helyigényű a joystick stílusú váltókar, mindenhol világít a hangulat-led, itt egy kis zongora lakk – ott egy fém kapaszkodó, minden csillog villog. Az ülések továbbra is megmaradtak a már megismert kiváló minőségű és kényelmű üléseknek. A masszírozó funkció kitalálójának Nobel-díjat adnék, a mindennapi élet megkönnyítéséért és az élet minőségének javításáért tett erőfeszítései miatt. Kiváló minősége hozza a (kedvenc) DS családom hangulatát. Ha még az óraszíj ülésmintázatot is bevezetik, végérvényesen fejet hajtok a franciák tudása és ízlése előtt. Azt hiszem németországi barátaink kezdhetnek aggódni 😉.

A 300 000 Ft-ért kínált hatodik és hetedik ülés mérete és a rendelkezésre álló tér legfeljebb csak átlagos, mégis érdemes erre költeni, mert ha kell, hátul két felnőtt is elfér, na persze azért Krakkóig nem ülnék ott.

Bővebben...

Rólunk mondták

Választásunk azért esett a Harum Investment Zrt-re, mert szolgáltatásaik valóban leveszik a flotta kezelésének gondját cégünk válláról, és pontosan tervezhetővé teszik az erre vonatkozó költségeket. Autóink felügyeletének és karbantartásának kiszervezése a költségmegtakarítási elönyökön túlmenően jelentős kényelemmel, továbbá nagyfokú biztonsággal jár, hiszen ezt a tevékenységet így egy olyan cég látja el, amelyik minden, ezzel kapcsolatos feladatot elvégez, a beszerzéstől a finanszírozásig, a biztosítástól a szervizelésig. Tapasztalataink minden tekintetben pozitívak a Harum Zrt-vel kapcsolatban, úgy az ügyintézés, mint a hozzáállás és kiszolgálás területén.

Herkó Katalin, CFO

Accelsiors CRO and Consultancy Services

Öt év szünet után indítottuk újra vállalkozásunkat. Ismét „A HARUM”-ot választottuk. Korrekt, pontos, gyors ügyintézés és barátságos ügyfélkapcsolat, toleráns probléma kezelés jellemzi csapatukat. Hálás köszönet érte.

Takács Antal ,Szilágyi Gábor

TA&SZ- Log Kft.

Azért szeretek a Harummal dolgozni, mert minden kérésemnek próbálnak eleget tenni. Maximálisan pozitív a hozzáállásuk a problémáink leküzdésére. Tisztelnek és fontos ügyfélnek tartanak függetlenül attól, hogy hány autót használunk. Vásárlás után is felkeresnek és érdeklődnek. Folyamatosan figyelemmel kísérik autóink sorsát. Elmondhatom, hogy maximálisan kiszolgálnak bennünket.

Gaál László, Műszaki manager

Biotest Hungária Kft.

Meggyőző az a hozzáállás, amelyet minden munkatárs tanúsított, akikkel eddig megismerkedtem. Egyetlen mondattal jellemezve: az elvárhatónál is többet tettek a kiszolgálásom érdekében, és ez mindent elárul!

Németh László, ügyvezető igazgató

Gordio Tanácsadó Csoport Kft.

Segítőkész, korrekt, rugalmas. Ezek a Harum flottakezelési szolgáltatásainak főbb jellemzői. Köszönet érte.

Ádám Gábor, Ügyvezető

Comfort s.r.o. Szlovákia

Széles termékpalettája mellett professzionális ügyintézése miatt esett választásunk a Harum Zrt.-re, s ezen döntésünket az elmúlt évek méltón alátámasztották. Autóinkat sajátjukként vigyáznak, mégis megkapjuk Tőlük azt a függetlenséget, amelyre az élvezhető autóhasználathoz szükségünk van.

Rédai-Simon, Ágnes

Cefam Hungary Kft.

Ugyan a boldog gyermekévek már régen elmúltak, az ember még felnőttfejjel is vágyik arra, hogy ne egyedül kelljen megoldani minden problémáját, s legyenek olyan személyek az életében, akikre rábízhatja gondját-baját. A Harum és az ott dolgozók ilyenek. A szakértelmük és hozzáállásuk által teremtett miliő miatt esett rájuk választásunk, s tesszük le voksunkat újra és újra mellettük.

Hetesi Zoltán, Vezető tisztségviselő

Ares Kft.

A rugalmas és barátságos ügyintézés sokat ér rohanó és folyamatosan változó világunkban.

dr Pörneczi Tamás, Műszaki igazgató

Berger és Pörneczi Kft.

A Harum Zrt. elsődleges előnye a személyre szabott konstrukciók kidolgozásában rejlik, mely esetben nem a vevő alkalmazkodik egy jól megszokott mechanizmushoz, hanem maga a termék azonosul használójával. Ezen hozzáállás adja azt a plusz szolgáltatást, amiért őket választottuk.

Nith László, Managing Director

Nefab Packaging Hungary Kft.

A Harum Investment Zrt.-vel 2005 óta van kapcsolatunk. Régebben is felmerült, hogy 12 db-os gépkocsiparkunkat egy autópark kezelőnek adjuk ki. A Harumot végül is azért választottuk, mert a mindennapos kapcsolat nem személytelen és valójában egy gépkocsi ügyintéző feladatát veszik le a vállunkról, elfogadható díjazásért. Külön kiemelném, hogy gépjárműparkunkról pontos nyilvántartást vezetnek, így a szerviz és javítás ütemezés nagyon gördülékeny.

Samu István, ügyvezető igazgató

REDDA Kft.

Ügyfél centrikus hozzáállás, rugalmas ügyintézés, toleráns probléma kezelés. A következő bérletnél is bérelt helyük van.

Hirmann Márton, Szakág vezető

Ovit Zrt.

A Harum tapasztalataink szerint igen rugalmas, vevőorientált csapat, akik gyors segítségére, és precíz munkájára minden esetben számíthattunk.

Novai Éva, Pénzügyi vezető

Spotless Hungary Kft.

A Harum Zrt. ügyfélközpontú szolgáltatási filozófiája bizonyítást nyert a szolgáltatásuk kiemelkedő minőségében is. Gyors, szakszerű és hatékony megoldásokat biztosítanak nekünk, minimális adminisztrációval. Új ötletekre, egyedi megoldásokra messzemenőkig nyitottak. Elégedettek vagyunk.

Biczók András, Értékesítési igazgató

ART Energy Magyarország Kft.

A Harum Zrt. hozzáállásából szeretnem kiemelni, azt a tényt, hogy alkalmazkodnak a jövő kihívásáihoz, környezetvédelem, selfcare csatornák erősítése, stb... Emellett azonban, hála az égnek, nem felejtik el a személyes kapcsolattartást sem, amely kulcsszerepet játszott abban, hogy cégüket választottam.

Visky Máté

A Harumban egy igazi partnert ismerhettünk meg az elmúlt évek során, pont amire cégünknek szüksége van: ügyfélorientált, rugalmas, megbízható és rendkívül korrekt.

Kiss Balázs, cégvezető

Univar Magyarország Kft.

Cégünk – az IQ ConsultinG SzervezetFejlesztő és Tanácsadó Kft. – hosszabb ideje dolgozik együtt a HARUM Zrt.-vel. Ez idő alatt olyan minőségű segítséget kaptunk munkánk zökkenőmentes elvégzéséhez, amely minden várakozásunkat és tapasztalatunkat felülmúlt. Diszkrét, együttműködő problémamegoldó készsége és gyakorlata hozzájárult cégünk piaci sikereihez, kiegyensúlyozott növekedéséhez. A HARUM Zrt.-ben könnyed és elegáns szolgáltató partnert ismertünk meg, amelynek szavai és tettei manapság ritkán tapasztalható harmóniában vannak.

Partneri barátságukat köszönjük, egyre bővülő aktivitásukhoz sok sikert kívánunk.

Vécsey Bánk, pénzügyi vezető

IQ Consulting Kft

Transparency creates honesty, loyalty.

Horváth Péter, VSM Sales Manager

SKF Svéd Golyóscsapágy Zrt.

Régi ügyfélként visszatérve azért esett újra a Harumra a választásom, mert családias cégként nemcsak az autókat, de a benne ülő személyt is képviselik. Rugalmasságuk és hozzáállásuk emeli ki őket a flottakezelők tömegéből.

Tordai Balázs, Ügyvezető

Van-Merksteijn Hungary Kft.

Átfogó szolgáltatások, kedves munkatársak, precíz adminisztráció. Nagyon korrekt cég, örülök, hogy őket választottuk.

Galambos Levente

Rijk Zwaan Budapest Kft.

2005 óta dolgozunk együtt a Harum Zrt.-vel. Leasing-szolgáltatásuk felöleli a gépkocsik megrendelését, az üzembehelyezéshez szükséges műszaki és hatósági lépések lebonyolítását, valamint az esedékes szervizek, esetleges műszaki problémák és egyéb felmerülő kérdések kezelését a teljes szerződéses futamidő alatt. Számunkra ez azt jelenti, hogy egyetlen felesleges percet sem kell a személygépkocsi körüli teendőkkel töltenünk, ennek a munkaeszköznek a gondozását átveszi tőlünk a Harum, ezáltal maximálisan tehermentesítve bennünket. Reméljük, hogy együttműködésünk a jövőben is mindkét fél további megelégedésére alakul.

Dr.Ligethy Zsolt, ügyvezető igazgató

Wacker Chemie Hungary Kft.

Filozófiánk

  • Szakértő gondoskodás
  • Biztonság
  • Költséghatékony megoldás
  • Elkötelezett, megbízható partneri viszony immáron 15 év
Fel
Weboldalunk süti (cookie) fáljokat tárol a felhasználó gépén tárol. Ezek személyek azonosítására nem alkalmasak. Oldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató. - Elfogadom