Reflektorfény 2017-5

Köszöntő

 

Tisztelt Ügyfeleink és Partnereink! Kedves Barátaink!


Engedjék meg, hogy így az év vége közeledtével minden Kollégánk nevében megköszönjük az egész éves együttműködést, közreműködést.

Ismét egy hosszú, de annál izgalmasabb évet zárhatunk le most közösen. Közel 100 új autó talált gazdára kollégáink közreműködésével és sok új ügyfelet köszönthetünk immáron családtagként.

Több mint 2.000 szervizesemény, 250-nél is több káresemény és közel 300 különböző bírság ügyintézése áll már a hátunk mögött. Ügyfeleink autóit több, mint 660 alkalommal mozgattuk, megkönnyítve a rohanó mindennapokat.

Hagyományainkhoz híven idén is több alkalommal megrendezett szakmai napokon személyesen üdvözölhettük Önöket. Partnereinknek köszönhetően félszáznál is több autót teszteltünk, párat itt a Reflektorfény magazin keretein belül bemutatva Önöknek. Ezt a jó szokásunkat természetesen jövőre is folytatjuk.

Az előző évekhez hasonlóan továbbra is folyamatosan fejlesztettük vállalatirányítási rendszerünket és megkönnyített adatszolgáltatási folyamatokkal igyekeztünk az Önök számára még interaktívabbá és kényelmesebbé tenni a mindennapi ügykezelést.

Bízva abban, hogy a jövőben is sikerrel tudunk együttműködni, kívánunk ezúton is Önöknek

Nagyon Boldog és Békés Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Új Évet!

a Harum Zrt. csapata

 

Zárva tartás

Ezúton tájékoztatjuk kedves Ügyfeleinket, hogy Cégünk 2017. december 22. és 2018. január 3. között, az év végi ünnepekre való tekintettel, ZÁRVA tart.

Ez idő alatt sürgős üzemeltetési probléma esetén kérjük, keressék ismert üzemeltetési telefonszámainkat, vagy ügyeletünket, a +36-20-399-6100-s számon.

Kérdésével és kérésével kérjük, írjon e-mailt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címünkre, és kollégánk hamarosan megkeresi Önt!

Hírek az autópályákról

Nincs áremelés és már december 1-jétől kaphatók a 2018-as autópálya-matricák

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén még hamarabb megkezdik a következő évi matricák árusítását.

2016-ban december 8-tól lehetett megvásárolni a 2017-es e-matricákat, és az autósok igen komoly érdeklődést mutattak az elővételi lehetőség iránt. Tavaly decemberben mintegy 76 ezer e-matricát értékesítettek elővételben, körülbelül 1,1 milliárd forint értékben.

A kedvező tapasztalatok miatt idén még előrébb hozták az elővásárlási időszak kezdetét: a 2018-as esztendőre érvényes országos éves és megyei matricák már december 1-jétől elérhetőek. Az árak nem emelkednek a tavalyihoz képest, viszont januártól már az M85-ös út Csornát elkerülő második szakasza és az M35-ös út Debrecen utáni folytatásának első szakasza is fizetős lesz.

A 2018-as e-matricák érvényességi ideje 2018. január 1-től 2019. január 31-ig tart, vagyis a jövő évi autópálya-használati jogosultságok idén decemberben még nem használhatók. Az elővásárlás interneten keresztül, SMS-ben, mobil applikációk segítségével és a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél személyesen is megoldható.

Forrás: hvg.hu

Téli jótanácsok sofőröknek

Ha ezeket betartja, télen sem lesz gond az autóval

Alig lehet kinyitni a befagyott ajtót, nehezen indul a motor, jégvirágos az ablak, sós latyak marja a karosszériát, kis gázra is elkapar a kerék. Aki télen is autózik, annak ismerősek lehetnek ezek a helyzetek, de néhány egyszerű fogással könnyebb túlélni a kemény mínuszokat embernek és gépnek egyaránt.

Ha igazuk lesz a meteorológusoknak, idén is kemény télre kell számítanunk. A szilárd csapadékot, az alacsony hőmérsékletet és a sós latyakot nem kedvelik az autók sem, ezért nagyon fontos felkészülni, hogy műszaki hiba és baleset nélkül vészeljük át a kritikus téli időszakot.

Bővebben...

Fontos változás

Ezúton szeretnénk tájékoztatni kedves Ügyfeleinket és Partnereinket, hogy 2018. január 1-jétől központi telefonszámunk és faxszámunk megszűnik.

Kérjük, hogy a jövőben kollégáinkat a már ismert elérhetőségeken, közvetlenül keressék, vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailcímen is állunk szíves rendelkezésükre.


Elérhetőségeink ›

Skoda Kodiaq 2,0 CR TDi Style 4WD DSG teszt - Holló

Lássuk a medvét!
A kodiak-medve (Ursus arctos middendorffi) a barna medve legnagyobb termetű alfaja. A jegesmedve mellett a legnagyobb testű szárazföldi ragadozó emlős a Földön. Súlyuk 500kg körül van, a hímek felágaskodva elérhetik a 3 métert is.
Nyugiii, lélegezz!! Leginkább Észak-Amerikában (Délnyugat-Alaszka partjai mentén) található.
Szóval hazafelé valószínűleg nem fogtok összefutni vele és nem lesztek gyerekkori barátok sem, max az autóiparban leképezett másával a Skoda Kodiaq-al.

Erről viszont érdemes beszélni, mert megint jót alkotott a Skoda!

Lassan tényleg elgondolkodom rajta, hogy miért csinálja ezt a VW csoport a Skoda márkával. Már-már olyan magasságokba kezdi emelni a csoport a márkát, ahol a prémium szegmenst képviselő Audi mozog és annak rajongóit csábítja saját oldalára (persze feltételezve, hogy az adott érdeklődő le tudja vetkőzni a szocializmusból rajta ragadt Skoda márkával kapcsolatos előítéleteit, amik leginkább a 105S és 120L-re voltak igazak (ez egy csoda: https://www.youtube.com/watch?v=R3gVW9jVnBg), de köszönő viszonyban sincsenek a XXI század Skodáival).

Bővebben...

Skoda Kodiaq 2,0 CR TDi Style 4WD DSG teszt - Rácz

Gyerekkoromban egész szép kismackó gyűjteményem volt, de ez nem nagy hír, hisz nincs olyan gyerek ezen a világon, aki valamit ne gyűjtene. Természetesen ahogy minden mást, ezt is gyorsan kinőtem, bár így a tél beálltával sokszor tapasztalok magamon némi medve-hormon beindulást, miszerint ideje lenne bevackolni a paplan alá és márciusig ki sem mászni onnan. Zsírtartalék megvan, szóval éhen tuti nem halnék. 😉

Hogy rátérjek arra, amiért tulajdonképpen itt vagyunk (a tesztelés), be kell vallanom hősiesen, már kínomban száz felé kalandozik a gondolatom, ahelyett, hogy valami értelmeset leírnék erről az autóról. Nem könnyű, mert ismételni sem szeretem önmagam, de konkrétan már annyi ugyanilyen SUV van a piacon, és Mátéval már annyi ilyet teszteltünk (nem panasz!), hogy semmi újat nem tudok Nektek mondani. Nyilván a Skoda sem találta fel a spanyolviaszt. Félre értés ne essék, egy valóban nagyon jó autóról fogok most itt írni, de ugyanezt megtettem már nyolc másik ugyanilyennel, szóval nagy show-t ne várjatok, mert azzal nem tudok szolgálni. Újra kiemelném, ez nem az autó, hanem a piac hibája, hogy akár merre nézel, hömpölyög az SUV áradat az utakon, mint sebes folyó. Én is imádom a városi telekjárókat, de minden tiszteletem azoké az embereké, akik a mostani túltengő piacon bármi alapján különbséget tudnak tenni autó és autó között, és konkrétan meg tudja magyarázni nekem azt, hogy miért épp a Skoda Kodiaq-ot veszi és nem a VW Tiguant, a Seat Atecat, a Mazdát, a Renault-t, a Hyundait… és írhatnám négy oldalon keresztűl. Itt már nincs sok érv, ami alapján döntesz, max a pénztárca. Kövezzen meg a szakma, de ezek az SUV-k egyformák.

Bővebben...

Rólunk mondták

Korrekt, gyors ügyintézés és pozitív hozzáállás jellemzi a Harum Zrt.-t. Külön szeretném kiemelni a kárügyintézés rugalmasságát és az azt intéző kollega segítőkészségét.

Dr. Morvay Boldizsár, Ügyvéd

Morvay Ügyvédi Iroda

Cégünk gépjárműveit a Harum segítségével üzemeltetjük. Példamutató segítőkészség, szakértelem és rugalmasság jellemzi őket. Tökéletes választás bármely vállalkozásnak.

Kalmár Péter, ügyvezető igazgató

Webtown-Informatika Kft.

A Harum Zrt. ügyfélközpontú szolgáltatási filozófiája bizonyítást nyert a szolgáltatásuk kiemelkedő minőségében is. Gyors, szakszerű és hatékony megoldásokat biztosítanak nekünk, minimális adminisztrációval. Új ötletekre, egyedi megoldásokra messzemenőkig nyitottak. Elégedettek vagyunk.

Biczók András, Értékesítési igazgató

ART Energy Magyarország Kft.

Választásunk azért esett a Harum Investment Zrt-re, mert szolgáltatásaik valóban leveszik a flotta kezelésének gondját cégünk válláról, és pontosan tervezhetővé teszik az erre vonatkozó költségeket. Autóink felügyeletének és karbantartásának kiszervezése a költségmegtakarítási elönyökön túlmenően jelentős kényelemmel, továbbá nagyfokú biztonsággal jár, hiszen ezt a tevékenységet így egy olyan cég látja el, amelyik minden, ezzel kapcsolatos feladatot elvégez, a beszerzéstől a finanszírozásig, a biztosítástól a szervizelésig. Tapasztalataink minden tekintetben pozitívak a Harum Zrt-vel kapcsolatban, úgy az ügyintézés, mint a hozzáállás és kiszolgálás területén.

Herkó Katalin, CFO

Accelsiors CRO and Consultancy Services

A rugalmas és barátságos ügyintézés sokat ér rohanó és folyamatosan változó világunkban.

dr Pörneczi Tamás, Műszaki igazgató

Berger és Pörneczi Kft.

Széles termékpalettája mellett professzionális ügyintézése miatt esett választásunk a Harum Zrt.-re, s ezen döntésünket az elmúlt évek méltón alátámasztották. Autóinkat sajátjukként vigyáznak, mégis megkapjuk Tőlük azt a függetlenséget, amelyre az élvezhető autóhasználathoz szükségünk van.

Rédai-Simon, Ágnes

Cefam Hungary Kft.

Induló cégként kiemelkedően fontos számunkra olyan megoldások felkutatása, olyan partnerek megtalálása, akik minden egyéb, nem profilunkba vágó feladatot megoldanak helyettünk. Ehhez találtunk autóink esetében remek segítőtársra a Harum csapatában. Korrekt, gyors ügyintézés és barátságos ügyfélkapcsolat, toleráns problémakezelés jellemzi Őket. Köszönet érte.

Kotrik László, Ügyvezető igazgató helyettes

Halház Kft.

Átfogó szolgáltatások, kedves munkatársak, precíz adminisztráció. Nagyon korrekt cég, örülök, hogy őket választottuk.

Galambos Levente

Rijk Zwaan Budapest Kft.

A Harum tapasztalataink szerint igen rugalmas, vevőorientált csapat, akik gyors segítségére, és precíz munkájára minden esetben számíthattunk.

Novai Éva, Pénzügyi vezető

Spotless Hungary Kft.

Azért szeretek a Harummal dolgozni, mert minden kérésemnek próbálnak eleget tenni. Maximálisan pozitív a hozzáállásuk a problémáink leküzdésére. Tisztelnek és fontos ügyfélnek tartanak függetlenül attól, hogy hány autót használunk. Vásárlás után is felkeresnek és érdeklődnek. Folyamatosan figyelemmel kísérik autóink sorsát. Elmondhatom, hogy maximálisan kiszolgálnak bennünket.

Gaál László, Műszaki manager

Biotest Hungária Kft.

Ugyan a boldog gyermekévek már régen elmúltak, az ember még felnőttfejjel is vágyik arra, hogy ne egyedül kelljen megoldani minden problémáját, s legyenek olyan személyek az életében, akikre rábízhatja gondját-baját. A Harum és az ott dolgozók ilyenek. A szakértelmük és hozzáállásuk által teremtett miliő miatt esett rájuk választásunk, s tesszük le voksunkat újra és újra mellettük.

Hetesi Zoltán, Vezető tisztségviselő

Ares Kft.

Régi ügyfélként visszatérve azért esett újra a Harumra a választásom, mert családias cégként nemcsak az autókat, de a benne ülő személyt is képviselik. Rugalmasságuk és hozzáállásuk emeli ki őket a flottakezelők tömegéből.

Tordai Balázs, Ügyvezető

Van-Merksteijn Hungary Kft.

Cégünk – az IQ ConsultinG SzervezetFejlesztő és Tanácsadó Kft. – hosszabb ideje dolgozik együtt a HARUM Zrt.-vel. Ez idő alatt olyan minőségű segítséget kaptunk munkánk zökkenőmentes elvégzéséhez, amely minden várakozásunkat és tapasztalatunkat felülmúlt. Diszkrét, együttműködő problémamegoldó készsége és gyakorlata hozzájárult cégünk piaci sikereihez, kiegyensúlyozott növekedéséhez. A HARUM Zrt.-ben könnyed és elegáns szolgáltató partnert ismertünk meg, amelynek szavai és tettei manapság ritkán tapasztalható harmóniában vannak.

Partneri barátságukat köszönjük, egyre bővülő aktivitásukhoz sok sikert kívánunk.

Vécsey Bánk, pénzügyi vezető

IQ Consulting Kft

A Harumban egy igazi partnert ismerhettünk meg az elmúlt évek során, pont amire cégünknek szüksége van: ügyfélorientált, rugalmas, megbízható és rendkívül korrekt.

Kiss Balázs, cégvezető

Univar Magyarország Kft.

Segítőkész, korrekt, rugalmas. Ezek a Harum flottakezelési szolgáltatásainak főbb jellemzői. Köszönet érte.

Ádám Gábor, Ügyvezető

Comfort s.r.o. Szlovákia

A Harum Investment Zrt.-vel 2005 óta van kapcsolatunk. Régebben is felmerült, hogy 12 db-os gépkocsiparkunkat egy autópark kezelőnek adjuk ki. A Harumot végül is azért választottuk, mert a mindennapos kapcsolat nem személytelen és valójában egy gépkocsi ügyintéző feladatát veszik le a vállunkról, elfogadható díjazásért. Külön kiemelném, hogy gépjárműparkunkról pontos nyilvántartást vezetnek, így a szerviz és javítás ütemezés nagyon gördülékeny.

Samu István, ügyvezető igazgató

REDDA Kft.

A Harumnál egy megbízható, korrekt partnerre találtunk. Ügyfélközpontúságuk kiemelkedő, Ők a gyors és rugalmas ügyintézés mesterei.

Káposzta Éva, megbízott cégvezető

Maersk Hungary Kft.

2005 óta dolgozunk együtt a Harum Zrt.-vel. Leasing-szolgáltatásuk felöleli a gépkocsik megrendelését, az üzembehelyezéshez szükséges műszaki és hatósági lépések lebonyolítását, valamint az esedékes szervizek, esetleges műszaki problémák és egyéb felmerülő kérdések kezelését a teljes szerződéses futamidő alatt. Számunkra ez azt jelenti, hogy egyetlen felesleges percet sem kell a személygépkocsi körüli teendőkkel töltenünk, ennek a munkaeszköznek a gondozását átveszi tőlünk a Harum, ezáltal maximálisan tehermentesítve bennünket. Reméljük, hogy együttműködésünk a jövőben is mindkét fél további megelégedésére alakul.

Dr.Ligethy Zsolt, ügyvezető igazgató

Wacker Chemie Hungary Kft.

Transparency creates honesty, loyalty.

Horváth Péter, VSM Sales Manager

SKF Svéd Golyóscsapágy Zrt.

Ügyfél centrikus hozzáállás, rugalmas ügyintézés, toleráns probléma kezelés. A következő bérletnél is bérelt helyük van.

Hirmann Márton, Szakág vezető

Ovit Zrt.

Filozófiánk

  • Szakértő gondoskodás
  • Biztonság
  • Költséghatékony megoldás
  • Elkötelezett, megbízható partneri viszony immáron 15 év
Fel
Weboldalunk süti (cookie) fáljokat tárol a felhasználó gépén tárol. Ezek személyek azonosítására nem alkalmasak. Oldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató. - Elfogadom