Tyűűűűű aztaleborultszivarvégit!!!!

Állj-állj-állj!!! Mi a fene folyik itt Suzukiéknál?? Már a Vitara és az új S-Cross esetében is csak szedegettem az államat a padlóról, erre megjött ez a kis pukkancs, és végképp padlót fogtam! Teljes agymosás, amit ezek a srácok végeznek a tervező asztalnál. Korábban, ha Suzukiról volt szó, mindenki a pizzafuti autókkal azonosította ezt a márkát, ami valljuk be tényleg egy optikai szennyezés minden tekintetben. De ez már régen nem egy túlhasznált városi szükségkocka, amit óccóéé megvesz az ember, hanem igazi, dögös, valóban átgondolt formatervvel megáldott kiskocsi, ami még megy is, de nem fogyasztja le a nadrágot. Nevezetesen: nemcsak papíron takarékos(!), sőt, gázadásra akár gyorsításra képes(!!), turbó nélküli (!!!) motor.

Sajnos eljutottunk a tízmilliós háromhengeresek korába (mindenki hajszolja az Euro6-ot), miközben a Suzuki fogja egy meglévő motorját, kicsit leporolja, épít köré egy nagyon 21. századi testet, amely könnyű, mint a pehely, és fillérekért (a többihez képest) árulja… Mi ez, ha nem a mennyország?!

Ízlés kérdésében, mondják, kár vitatkozni, de én egyszerűen szólva imádom a kis retro dögöt. Pici tömzsi orr (éljen a könnyű parkolás!!), hatalmas lámpák, teljes értékű 4 nagy ajtó, és egy akkora fenék, amit még Nicki Minaj is megirigyel. Egy-két kopoltyú itt, kamubeömlő ott, ívek-horpaszok amerre a szem ellát. Lehet, hogy sokan azt mondják rá, hogy csúnyácska. Végül is a negatív reklám is reklám. De legalább nem uncsi tucatszürke, tömegeknek tetszeni akaró darab. Tuti hamarabb megbámulják az utcán, mint egy Fabia-t. Ráadásul nagyon izgalmas színpalettáról lehet választani, a kedvencem közülük a feljavított kolbászzsír-metál, de a mi tesztalanyunk kék színe is nagyon cool.

Külső tekintetében túl hosszasan nem lehet róla írni. Ez egy egyszerű, nem túlspirázott kisautó. Itt nincsenek lenyíló küszöbök, betonra világított logók, lábbal integetős csomagtér nyitás, nem tolja a fenekünk alá az autót, és nem köszönt 35 nyelven sem. De most őszintén, hiányzik ez bárkinek is? Bizony magunknak kell meghúzni a kilincset és beülni az ülésbe. Sőt az autót is nekünk kell vezetni és irányítani. Cöh.. Micsoda luxus dolog ez már a mai túlmisztifikált autós nemzedék között. Egy autó, amit a sofőr irányít!  (Istenem, imáim meghallgatásra kerültek!)

A belseje viszont teljesen hozza a modern vívmányokat. Anyagminőség tekintetében pont annyit tud, amennyit egy olcsó kisautónak tudnia kell. Ugyanúgy kopog az a fránya műanyag, mint az 5 millióval drága társakéban, de az Ignis nem is akar kamu műanyag-bőrök mögé bújni. Viszont a látványos formákkal bőven behozza az anyag „hiányosságát”. Cukker úgy ahogy van!  

A helykínálat tekintetében viszont el vagyunk kényeztetve a versenytársakéhoz képest. Én nem vagyok túl magas, szélesebb annál inkább, és míg egy Swift/Yaris/Corsa például kicsi nekem, ebben valahogy mégis komfortosan elfértem. A titkot valahol a magasságában vélem felfedezni. Felfele építkezik az autó, így kényelmes váll és fejtér van nem csak az elől ülők számára, de még hátul is. Bár magas nem vagyok, de hosszú lábaim vannak, mégsem volt az a behajtogatós érzésem mikor beszálltam, mivel a magasépítés miatt nem kellett apróra összehúznom magam. Ez a derékfájósaknak isten ajándéka – én már csak tudom. Az ülése kényelmes, jól tartja a lábam is, megtámasztja a derekam, még egy kis terpeszkedést is engedélyezhetünk magunknak. (Egy Ignisben.. Vágod?!)

Menet közben az autó roppant üdítő. Nyilván nem szaggatja fel az aszfaltot alattunk, de úgy gondolom, ezt senki nem is várja el tőle. Viszont nem kis meglepetésemre megy ám, mint egy golyó. Na ezért is jó egy könnyű autó. Kellemesen rugózik alattam, vesekövek is a helyén maradnak, nem roppan a csigolya sem, és magas építése ellenére stabilan áll bele a kanyarokba is, nem billeg, mint egy lakókocsi.

A 90 lóerőt én többnek éreztem, visszaváltáskor meg aztán tényleg oda tud lépni, ha a helyzet éppen úgy kívánta, hogy sietősre kellett venni a tempót. És hát úgy kívánta! ;) Persze nagymamás poroszkáláshoz is tökéletes. A motor meglepően csendes, még autópályán is főképp a menetzaj emelkedik. Bár azért a szemfülesek elő tudják hozni belőle a versenygép géneket is. (Van az a fordulatszám… Na persze, nekem ezt csak mesélték! ;) )

Ami viszont maximálisan megerősített abban, hogy ez egy zseniális kisautó, az a fogyasztása. Normál városi használat mellett 5,2-vel jártam. Igen-igen, 5,2-vel! Nem, nem hibrid! Igen, benzines! Na lehet felszedegetni az állakat a padlóról.

A Suzuki Ignisnek semmi köze a hasonló nevű elődjéhez, szerencsére. Városi vagány, elsőautós „tanuljon meg a gyerek vezetni”, nagyinak piacra járós zsebkosár, családi „másodikasorban”, belvárosi könnyenparkolós, plázacicás kistáska MINI helyett… Mindenkinek ajánlom!!!

Zseniális és takarékos négyhengeres motor, valódi rugózás és a kocsi hosszához képest meglepően tágas tér. Rossz minőségű utakra, városi használatra termett kis gép ez, amit még vezetni is élmény. Mivel semmiféle drágán elromlós technológiát nem tartalmaz, az ember elhiszi róla: 15 év múlva is autó lesz.
Van még kérdés?! 

Rólunk mondták

Korrekt, gyors ügyintézés és pozitív hozzáállás jellemzi a Harum Zrt.-t. Külön szeretném kiemelni a kárügyintézés rugalmasságát és az azt intéző kollega segítőkészségét.

Dr. Morvay Boldizsár, Ügyvéd

Morvay Ügyvédi Iroda

Cégünk gépjárműveit a Harum segítségével üzemeltetjük. Példamutató segítőkészség, szakértelem és rugalmasság jellemzi őket. Tökéletes választás bármely vállalkozásnak.

Kalmár Péter, ügyvezető igazgató

Webtown-Informatika Kft.

A Harumnál egy megbízható, korrekt partnerre találtunk. Ügyfélközpontúságuk kiemelkedő, Ők a gyors és rugalmas ügyintézés mesterei.

Káposzta Éva, megbízott cégvezető

Maersk Hungary Kft.

A Harum Investment Zrt.-vel 2005 óta van kapcsolatunk. Régebben is felmerült, hogy 12 db-os gépkocsiparkunkat egy autópark kezelőnek adjuk ki. A Harumot végül is azért választottuk, mert a mindennapos kapcsolat nem személytelen és valójában egy gépkocsi ügyintéző feladatát veszik le a vállunkról, elfogadható díjazásért. Külön kiemelném, hogy gépjárműparkunkról pontos nyilvántartást vezetnek, így a szerviz és javítás ütemezés nagyon gördülékeny.

Samu István, ügyvezető igazgató

REDDA Kft.

Öt év szünet után indítottuk újra vállalkozásunkat. Ismét „A HARUM”-ot választottuk. Korrekt, pontos, gyors ügyintézés és barátságos ügyfélkapcsolat, toleráns probléma kezelés jellemzi csapatukat. Hálás köszönet érte.

Takács Antal ,Szilágyi Gábor

TA&SZ- Log Kft.

Meggyőző az a hozzáállás, amelyet minden munkatárs tanúsított, akikkel eddig megismerkedtem. Egyetlen mondattal jellemezve: az elvárhatónál is többet tettek a kiszolgálásom érdekében, és ez mindent elárul!

Németh László, ügyvezető igazgató

Gordio Tanácsadó Csoport Kft.

A Harum tapasztalataink szerint igen rugalmas, vevőorientált csapat, akik gyors segítségére, és precíz munkájára minden esetben számíthattunk.

Novai Éva, Pénzügyi vezető

Spotless Hungary Kft.

A Harum Zrt. elsődleges előnye a személyre szabott konstrukciók kidolgozásában rejlik, mely esetben nem a vevő alkalmazkodik egy jól megszokott mechanizmushoz, hanem maga a termék azonosul használójával. Ezen hozzáállás adja azt a plusz szolgáltatást, amiért őket választottuk.

Nith László, Managing Director

Nefab Packaging Hungary Kft.

A Harumban egy igazi partnert ismerhettünk meg az elmúlt évek során, pont amire cégünknek szüksége van: ügyfélorientált, rugalmas, megbízható és rendkívül korrekt.

Kiss Balázs, cégvezető

Univar Magyarország Kft.

Transparency creates honesty, loyalty.

Horváth Péter, VSM Sales Manager

SKF Svéd Golyóscsapágy Zrt.

Széles termékpalettája mellett professzionális ügyintézése miatt esett választásunk a Harum Zrt.-re, s ezen döntésünket az elmúlt évek méltón alátámasztották. Autóinkat sajátjukként vigyáznak, mégis megkapjuk Tőlük azt a függetlenséget, amelyre az élvezhető autóhasználathoz szükségünk van.

Rédai-Simon, Ágnes

Cefam Hungary Kft.

A Harum Zrt. hozzáállásából szeretnem kiemelni, azt a tényt, hogy alkalmazkodnak a jövő kihívásáihoz, környezetvédelem, selfcare csatornák erősítése, stb... Emellett azonban, hála az égnek, nem felejtik el a személyes kapcsolattartást sem, amely kulcsszerepet játszott abban, hogy cégüket választottam.

Visky Máté

Ugyan a boldog gyermekévek már régen elmúltak, az ember még felnőttfejjel is vágyik arra, hogy ne egyedül kelljen megoldani minden problémáját, s legyenek olyan személyek az életében, akikre rábízhatja gondját-baját. A Harum és az ott dolgozók ilyenek. A szakértelmük és hozzáállásuk által teremtett miliő miatt esett rájuk választásunk, s tesszük le voksunkat újra és újra mellettük.

Hetesi Zoltán, Vezető tisztségviselő

Ares Kft.

A Harumnak köszönhetően a gépkocsival kapcsolatos valamennyi probléma lekerült a vállunkról. Segítőkész hozzáállásuknak és professzionális munkájuknak köszönhetően minden adminisztratív és szervizeléssel kapcsolatos terhet levettek a vállunkról. Mindenkinek ajánlom őket.

Dr. Kovács Balázs, ügyvezető igazgató

KÖZBESZGURU Kft.

A Harum Zrt. ügyfélközpontú szolgáltatási filozófiája bizonyítást nyert a szolgáltatásuk kiemelkedő minőségében is. Gyors, szakszerű és hatékony megoldásokat biztosítanak nekünk, minimális adminisztrációval. Új ötletekre, egyedi megoldásokra messzemenőkig nyitottak. Elégedettek vagyunk.

Biczók András, Értékesítési igazgató

ART Energy Magyarország Kft.

Új partnerként nagyon köszönjük az elmúlt egy év professzionális, vevőorientált, kiemelkedően korrekt kiszolgálást!

Nigel Taylor

Dufon Antisztatikus Bt

Azért szeretek a Harummal dolgozni, mert minden kérésemnek próbálnak eleget tenni. Maximálisan pozitív a hozzáállásuk a problémáink leküzdésére. Tisztelnek és fontos ügyfélnek tartanak függetlenül attól, hogy hány autót használunk. Vásárlás után is felkeresnek és érdeklődnek. Folyamatosan figyelemmel kísérik autóink sorsát. Elmondhatom, hogy maximálisan kiszolgálnak bennünket.

Gaál László, Műszaki manager

Biotest Hungária Kft.

Ügyfél centrikus hozzáállás, rugalmas ügyintézés, toleráns probléma kezelés. A következő bérletnél is bérelt helyük van.

Hirmann Márton, Szakág vezető

Ovit Zrt.

A rugalmas és barátságos ügyintézés sokat ér rohanó és folyamatosan változó világunkban.

dr Pörneczi Tamás, Műszaki igazgató

Berger és Pörneczi Kft.

Választásunk azért esett a Harum Investment Zrt-re, mert szolgáltatásaik valóban leveszik a flotta kezelésének gondját cégünk válláról, és pontosan tervezhetővé teszik az erre vonatkozó költségeket. Autóink felügyeletének és karbantartásának kiszervezése a költségmegtakarítási elönyökön túlmenően jelentős kényelemmel, továbbá nagyfokú biztonsággal jár, hiszen ezt a tevékenységet így egy olyan cég látja el, amelyik minden, ezzel kapcsolatos feladatot elvégez, a beszerzéstől a finanszírozásig, a biztosítástól a szervizelésig. Tapasztalataink minden tekintetben pozitívak a Harum Zrt-vel kapcsolatban, úgy az ügyintézés, mint a hozzáállás és kiszolgálás területén.

Herkó Katalin, CFO

Accelsiors CRO and Consultancy Services

Fel
Weboldalunk süti (cookie) fáljokat tárol a felhasználó gépén tárol. Ezek személyek azonosítására nem alkalmasak. Oldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató. - Elfogadom