Suzuki Ignis 1,2 DualJet GLX 5MT 4WD teszt

Vegyétek és vigyétek! És higgyétek el, tényleg élvezni fogjátok! 😊

Egy autó, amivel szemben semmilyen elvárásaink nem voltak, de óriásit domborított!!
Egyszerűen imádtuk! Nem véletlen a többesszám, mert nem csak én egyszemélyben, hanem az egész Harum! 😊
Az megvan, mikor ketten sétáltok a garázsban az autó felé és ahhoz közeledve már jönnek a kérdések: „Ugye nem akarsz vezetni?!”, ami oda fajul, hogy a végén az autó mellett civakodtok a kulcson?! Na ez az autó ilyen érzéseket váltott ki belőlünk!

Nincsen kulcs nélküli nyitás/zárás és indítás, nincsenek automatikusan behúzódó ajtók, indítás után nem tolódik a fenekem alá az ülés és esik az ölembe a kormány, nem találok benne panoráma napfénytetőt, nem a végelgyengülésben eltávozott marha bőrének tímárok által babapopsi puhaságúvá ápolt üléseibe huppanok bele és még a belső világítást sem tudom 54 féle különböző színre beállítani, de ezek a csilli-villi extrák nem is hiányoznak ebből az autóból! Egyáltalán nem!

Ez a kis IGNIS pont azt nyújtja, amit vársz tőle! Egy aranyos, szerethető nagyon vagány kis kocsit, ami egyszerűen képes kihozni az emberből az állatot (itt jegyezném meg: Az nem is én voltam, csak úgy néz ki!)! 😊

De szaladjunk is vissza az elejére, mielőtt nagyon a lovak közé csapnánk!

Az első meglepetés akkor ér, mikor sétálsz az autó felé, hiszen bevillan, hogy ez jól néz ki (az a bugyikék szín egyszerűen baromi jól áll neki). A régi strapabíró, de ugyan akkor kicsit unalmas tömegautók helyett végre formatervet cseréltek a Hamamacu-i iroda tervezőasztalánál. Vagy csak az egy sorban dolgozó 160 emberből 1 be merte dobni az éterbe, hogy „srácok, nem kellene végre valami vagány designt kitalálnunk!? Bárhogy is legyen, sikerült!

Az IGNIS-el kapcsolatosan az az érzés fog el, amit annak idején, a kétezres évek végén a Splash-el szerettek volna elérni. Nagy, csobbanós élmény! Ott még leginkább csak a reklám hozta ezt az érzést, itt már az autó is!

Kicsi-aranyos külső, vagány színek, „C” oszlopba mart mélyedések (amik azt sugallják, nem felejtette el honnan érkezett) és óriási első lámpák, amik pici rosszaságot csempésznek a kinézetébe. Nagyjából ez jellemzi kívülről! Illetve még egy dolog: nem széles, de annál magasabb (vagyis egészen kényelmesen elférsz benne. És még azok a félőrültek sem verik be a fejüket, akik arra vetemednek, hogy önfeledten énekeljenek és átadják magukat a zenének, lásd: VIDEO)! 😊

Ennyit a külsőről! Minek arról beszélni, ami magától is megteszi mindezt! Sokkal inkább érdekel a belső és a vezetési élmény!

És (Ladies and Gentlemen!) az élmény bent is folytatódik! Nem ígér fényes csilli-villi dolgokat a külső alapján, de épp ezért nem is csalódsz a beüléskor. Sőt!! Kifejezetten meglep! Jól összerakott belső fogad. Játszottak picit a színekkel, de nem bántóan. Nem várnád tőle, de van benne tolatókamera, érintőképernyős navigáció, smart link funkció, digit klíma, bluetooth kihangosítás, multikormány tempomattal, sávelhagyásra figyelmeztető jelzés, lejtmenet vezérlő és maga után az aszfaltban nyomot hagyó funkció (nyilván nem az, de ezt nem bírtuk megfejteni. Valószínűsíthetően a kipörgésgátláshoz és a csúszós talajon történő kerekek közötti erőelosztáshoz lehet köze). És a hagyományokat még itt is tiszteli – visszaköszön a bemarás!

Az ülés kényelmes, a vezetési élmény Suzukis! És aki itt felnevet és ezt derogálónak veszi, az gondoljon csak vissza azokra az időkre, mikor a zöldnél csúnyán lehagyott minket egy Suzuki Swift, mert a 90 LE mellé kevesebb, mint 1 tonna párosult. Azokról az élményekről nem is beszélve, mikor építhettünk bármit vagyonokért, a Hungaroringen (vagy a Hajógyárin) egy szénné könnyített Suzuki mindig porig alázott bennünket (igaz Andris?! 😊 ).

Az élmény itt is hasonlóan Suzukis! Egyszerűen élvezet vezetni! És nem, a „magassága” miatt egyáltalán nem borulékony! Sőt, kifejezetten stabil a kanyarban köszönhetően a Mini-hez hasonló kerékelhelyezéseknek, vagyis rakjuk ki a 4 kereket a kocka négy sarkába! Zseniális! 😊 És ami egyszer bevált, azon minek változtatni, igaz?! 😊

A mindenféle modern csicsa nélküli benzinmotor hozza a kötelezőt! Arról nem is beszélve, hogy egy kötelező szerviz alkalmával nem hagyod ott a nacit a kasszánál! Tesco-s olajjal is hamarabb rohad le a kaszni róla, mintsem az a motor feladná a harcot! Ok, nem fogsz vele Nürburgring-et nyerni, de nem is arra való.

Városi kisautó, amivel dinamikusan tudsz közlekedni, könnyen tudsz parkolni (ennél könnyebben csak egy Smart-al lehet) és még a nagybevásárlás is belefér a csomiba! Persze a kategória mai átlagához képest ez kicsinek számít (kicsit több, mint 200l), de sokkal nagyobbat egy városra tervezett autóval úgysem használsz ki. Akkor m eg minek?!

És mit tud még? Elárulom! Gazdaságosan közlekedni! Bárhogy kínálod neki az érzést, 6,5 – 6,7 felé nem megy a fogyasztásmérő (és ez már autópálya, városban inkább marad az 5,5 alatt)! És barátaim ez bizony 4 henger! Nem mindenféle indokkal az EU-s normákra fogva 3 hengeres 1,5l-es motor, amit 200e után belelöksz az árokba, mert már a kutyának nem fog kelleni (megjegyzem a gyártó sem ígér hosszabb élettartamot).

Kényelmes rugózás, városban élvezetes vezetési élmény és számomra jól eltalált sebességváltó, még ha csak 5 sebességes is. Persze nagyobb sebességű utakon veszít a kis-kocsi a hozott élményből (nagyobb zaj, kisebb lendület), de lássuk be nem sok embert találunk, aki Budapest – Nyíregyháza közötti ingázásra ezt választja. És a ZENE?! A ZENE! Na jó, lehetne egy picit komolyabb hangzást is tenni bele, de persze az az autó értékének 30% kitenné és az már igen fura lenne! 😊 😊
Egyszóval jól el van találva! 😊

Jó, vannak negatívumok: Masszív C oszlop, amitől kicsit nehézkesebb a tolatás. Kicsit kopogós műanyag burkolatok belül, de mint korábban említett itt nem is nagyon várunk mást. Gyújtás levételekor nem kapcsolja le a fényszórót (mondjuk ez már nekem is fájt a mai világban). És azt sem teljesen értem, hogy miért kell többször megnyomnom a nyitás funkciót (ezt csak Halmos szerette a Meseautó-ban: Tudom Annácska, kétszer a piros gomb, nyomi, nyomi!), hogy az minden ajtóra igaz legyen.

De mindettől eltekintve nagyon szerethető kis autó. Az vesse (erről jut eszembe, a vesémet se rázta le – klassz a futómű!) rám az első követ, aki olyan autót tud mutatni, amibe nem találunk valami kivetnivalót!


És hogy szerintem mindez mit ér? A gépkocsi értékelése általam (10es skálán): 8,0 pont.

Rólunk mondták

Új partnerként nagyon köszönjük az elmúlt egy év professzionális, vevőorientált, kiemelkedően korrekt kiszolgálást!

Nigel Taylor

Dufon Antisztatikus Bt

Választásunk azért esett a Harum Investment Zrt-re, mert szolgáltatásaik valóban leveszik a flotta kezelésének gondját cégünk válláról, és pontosan tervezhetővé teszik az erre vonatkozó költségeket. Autóink felügyeletének és karbantartásának kiszervezése a költségmegtakarítási elönyökön túlmenően jelentős kényelemmel, továbbá nagyfokú biztonsággal jár, hiszen ezt a tevékenységet így egy olyan cég látja el, amelyik minden, ezzel kapcsolatos feladatot elvégez, a beszerzéstől a finanszírozásig, a biztosítástól a szervizelésig. Tapasztalataink minden tekintetben pozitívak a Harum Zrt-vel kapcsolatban, úgy az ügyintézés, mint a hozzáállás és kiszolgálás területén.

Herkó Katalin, CFO

Accelsiors CRO and Consultancy Services

A rugalmas és barátságos ügyintézés sokat ér rohanó és folyamatosan változó világunkban.

dr Pörneczi Tamás, Műszaki igazgató

Berger és Pörneczi Kft.

Ügyfél centrikus hozzáállás, rugalmas ügyintézés, toleráns probléma kezelés. A következő bérletnél is bérelt helyük van.

Hirmann Márton, Szakág vezető

Ovit Zrt.

Régi ügyfélként visszatérve azért esett újra a Harumra a választásom, mert családias cégként nemcsak az autókat, de a benne ülő személyt is képviselik. Rugalmasságuk és hozzáállásuk emeli ki őket a flottakezelők tömegéből.

Tordai Balázs, Ügyvezető

Van-Merksteijn Hungary Kft.

A Harum tapasztalataink szerint igen rugalmas, vevőorientált csapat, akik gyors segítségére, és precíz munkájára minden esetben számíthattunk.

Novai Éva, Pénzügyi vezető

Spotless Hungary Kft.

A Harum Investment Zrt.-vel 2005 óta van kapcsolatunk. Régebben is felmerült, hogy 12 db-os gépkocsiparkunkat egy autópark kezelőnek adjuk ki. A Harumot végül is azért választottuk, mert a mindennapos kapcsolat nem személytelen és valójában egy gépkocsi ügyintéző feladatát veszik le a vállunkról, elfogadható díjazásért. Külön kiemelném, hogy gépjárműparkunkról pontos nyilvántartást vezetnek, így a szerviz és javítás ütemezés nagyon gördülékeny.

Samu István, ügyvezető igazgató

REDDA Kft.

A Harum Zrt. elsődleges előnye a személyre szabott konstrukciók kidolgozásában rejlik, mely esetben nem a vevő alkalmazkodik egy jól megszokott mechanizmushoz, hanem maga a termék azonosul használójával. Ezen hozzáállás adja azt a plusz szolgáltatást, amiért őket választottuk.

Nith László, Managing Director

Nefab Packaging Hungary Kft.

Azért szeretek a Harummal dolgozni, mert minden kérésemnek próbálnak eleget tenni. Maximálisan pozitív a hozzáállásuk a problémáink leküzdésére. Tisztelnek és fontos ügyfélnek tartanak függetlenül attól, hogy hány autót használunk. Vásárlás után is felkeresnek és érdeklődnek. Folyamatosan figyelemmel kísérik autóink sorsát. Elmondhatom, hogy maximálisan kiszolgálnak bennünket.

Gaál László, Műszaki manager

Biotest Hungária Kft.

A Harumnál egy megbízható, korrekt partnerre találtunk. Ügyfélközpontúságuk kiemelkedő, Ők a gyors és rugalmas ügyintézés mesterei.

Káposzta Éva, megbízott cégvezető

Maersk Hungary Kft.

Öt év szünet után indítottuk újra vállalkozásunkat. Ismét „A HARUM”-ot választottuk. Korrekt, pontos, gyors ügyintézés és barátságos ügyfélkapcsolat, toleráns probléma kezelés jellemzi csapatukat. Hálás köszönet érte.

Takács Antal ,Szilágyi Gábor

TA&SZ- Log Kft.

Transparency creates honesty, loyalty.

Horváth Péter, VSM Sales Manager

SKF Svéd Golyóscsapágy Zrt.

Induló cégként kiemelkedően fontos számunkra olyan megoldások felkutatása, olyan partnerek megtalálása, akik minden egyéb, nem profilunkba vágó feladatot megoldanak helyettünk. Ehhez találtunk autóink esetében remek segítőtársra a Harum csapatában. Korrekt, gyors ügyintézés és barátságos ügyfélkapcsolat, toleráns problémakezelés jellemzi Őket. Köszönet érte.

Kotrik László, Ügyvezető igazgató helyettes

Halház Kft.

Cégünk – az IQ ConsultinG SzervezetFejlesztő és Tanácsadó Kft. – hosszabb ideje dolgozik együtt a HARUM Zrt.-vel. Ez idő alatt olyan minőségű segítséget kaptunk munkánk zökkenőmentes elvégzéséhez, amely minden várakozásunkat és tapasztalatunkat felülmúlt. Diszkrét, együttműködő problémamegoldó készsége és gyakorlata hozzájárult cégünk piaci sikereihez, kiegyensúlyozott növekedéséhez. A HARUM Zrt.-ben könnyed és elegáns szolgáltató partnert ismertünk meg, amelynek szavai és tettei manapság ritkán tapasztalható harmóniában vannak.

Partneri barátságukat köszönjük, egyre bővülő aktivitásukhoz sok sikert kívánunk.

Vécsey Bánk, pénzügyi vezető

IQ Consulting Kft

2005 óta dolgozunk együtt a Harum Zrt.-vel. Leasing-szolgáltatásuk felöleli a gépkocsik megrendelését, az üzembehelyezéshez szükséges műszaki és hatósági lépések lebonyolítását, valamint az esedékes szervizek, esetleges műszaki problémák és egyéb felmerülő kérdések kezelését a teljes szerződéses futamidő alatt. Számunkra ez azt jelenti, hogy egyetlen felesleges percet sem kell a személygépkocsi körüli teendőkkel töltenünk, ennek a munkaeszköznek a gondozását átveszi tőlünk a Harum, ezáltal maximálisan tehermentesítve bennünket. Reméljük, hogy együttműködésünk a jövőben is mindkét fél további megelégedésére alakul.

Dr.Ligethy Zsolt, ügyvezető igazgató

Wacker Chemie Hungary Kft.

Segítőkész, korrekt, rugalmas. Ezek a Harum flottakezelési szolgáltatásainak főbb jellemzői. Köszönet érte.

Ádám Gábor, Ügyvezető

Comfort s.r.o. Szlovákia

Cégünk gépjárműveit a Harum segítségével üzemeltetjük. Példamutató segítőkészség, szakértelem és rugalmasság jellemzi őket. Tökéletes választás bármely vállalkozásnak.

Kalmár Péter, ügyvezető igazgató

Webtown-Informatika Kft.

A Harumnak köszönhetően a gépkocsival kapcsolatos valamennyi probléma lekerült a vállunkról. Segítőkész hozzáállásuknak és professzionális munkájuknak köszönhetően minden adminisztratív és szervizeléssel kapcsolatos terhet levettek a vállunkról. Mindenkinek ajánlom őket.

Dr. Kovács Balázs, ügyvezető igazgató

KÖZBESZGURU Kft.

A Harumban egy igazi partnert ismerhettünk meg az elmúlt évek során, pont amire cégünknek szüksége van: ügyfélorientált, rugalmas, megbízható és rendkívül korrekt.

Kiss Balázs, cégvezető

Univar Magyarország Kft.

Széles termékpalettája mellett professzionális ügyintézése miatt esett választásunk a Harum Zrt.-re, s ezen döntésünket az elmúlt évek méltón alátámasztották. Autóinkat sajátjukként vigyáznak, mégis megkapjuk Tőlük azt a függetlenséget, amelyre az élvezhető autóhasználathoz szükségünk van.

Rédai-Simon, Ágnes

Cefam Hungary Kft.

Fel
Weboldalunk süti (cookie) fáljokat tárol a felhasználó gépén tárol. Ezek személyek azonosítására nem alkalmasak. Oldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató. - Elfogadom