• +36 1 309 00 47

Peugeot 3008 2,0 BlueHDI Allure - Rácz

Komolyan mondom, már lassan én kezdem unni saját magam, hogy minden új tesztalanyból „Vikiautót” csinálok. Így volt ez a Q3-nál, a Vitaránál, majd az Ateca esetében és már meg sem merem említeni, mert tuti megdobáltok, de beállítottam képzeletbeli TOP garázsomba a Peugeot 3008-ast is. (És ha a jó Isten is megsegít, csak egyre többen lesznek a flottámban 😉)


Tudjátok egy autó esetében (na jóóóó, nem csak az autóknál) én érzelmi alapon döntök. Nem a technika, amivel nekem el lehet adni egy autót, hanem az emocionális monszun, ami a nyakamba szakad vezetés közben. Jelentem itt bőrig áztam! Hol a fenébe volt eddig a Peugeot a térképről, ha ők ilyen autókat tudnak csinálni?? Miért bujkáltatok egy ilyen tervvel a zsebetekben?


Oké-oké, tudom én, mindennek megvan a maga helye és ideje az életben és a 3008 most nőtt fel a feladathoz. Egy uncsi crossoverből tisztességes SUV-t faragtak, jövőbe mutató megoldásokkal. Mivel 2009 óta háromszorosára emelkedett a SUV-ok értékesítése Európában, logikus lépés volt, hogy a 2012 óta fejlesztett új 3008-at már ebbe a kategóriába szánja a Peugeot. Alapvetően nem egy klasszikus szépség a 3008, a sok apró díszítés, a sok kiálló szög, a króm díszítések, kiömlők-beömlők…stbstb, összhatása azonban mégis elegáns, stílusos, különösen a feláras Coupe Franche fényezéssel, amelynél a kocsi hátulja fekete fényezést kapott. Nyilván ízlés kérdésében kár vitatkozni, de a mai Toyota CHR-ek, Lexus RX-ek világában már „megszokta” a szemünk ezeket a formákat, így nem érezzük futurisztikusnak, vagy túlzónak. Ez a piac elvárása, aki itt akar életben maradni, annak karakteres autókat kell gyártania.


Hogy az érzelmeken túl egy kis szakmát is csempésszek a tesztbe, könnyen el tudom képzelni, hogy be tudnak törni ezzel a flottaautósok világába. Nyolcmillióért (ez céges kocsik között nem számít nagy árnak) versenyképesen felszerelt kocsit adnak a franciák, ami jól néz ki, prémiumhangulatú a belseje és jól megy. Az autóban bizonyára szeretik majd a tulajok, hogy nemcsak kívülről szép, odabent is kellemes formák várják és közben ráadásul praktikus is (ez ritka kombináció). Azt is bírják majd, hogy a spórolós motor jól mozgatja a kategóriájában könnyűnek számító kasztnit, hogy van hely, és a csomagtér is tágas, a kis kormányos műszerfal pedig nagyon látványos.


A sok telekre járónak és hegy-lakónak talán hiányt jelenthet, hogy az autó jelenleg még nem kapható 4 kerék meghajtással, de mi havas, latyakos téli időben is teszteltük még az autót, hegyen-völgyön át és azt kell, hogy mondjam nem éreztem ennek hiányát. Hozzáteszem, hogy óvatos és megfontolt vezető vagyok, főleg rossz útviszonyok mellett, de teljes nyugalommal és biztonságérzettel suhantam az autóval keresztül-kasul és semmi nem vonta el a figyelmem attól, hogy az ülés kellemesen masszírozza a hátamat. (cicatappancs rulez!!! 😊 )


De nézzük akkor részleteiben. Kívülről tesztalanyunk a manapság nagyon divatos vöröses-barnás fényezést kapta. A ritka-küllős felni ívei nagyon passzolnak az autó króm-díszeihez. Az orrész nagyvadhoz méltó, erős, karakteres arcot ad az autónak. Az osztott fényszórók nagy kedvenceim lettek. Igazi DÖG SUV. Magas, kényelmes a be- és kiszállás, csöndesen, már mondhatni úriemberesen nyílik és zárul rajta minden ajtó. Semmi nem zörög vagy nyikorog, puha az egész (mondom én, hogy cicatappancs…).


Beülve a vezető ülés nagyon kényelmes. Pillanatok alatt a megfelelő pozícióba állítható az ülés is és a kormány is. A kis méretű kormány, és az egész cockpit kialakítása nagyon látványos, de egyben praktikus is. Minden nyújtózkodás, hosszas keresgélés nélkül megtalálhatók a gombok. A zongorabillentyűs gombokat kifejezetten imádtam! Mekkora királyság már ez! 😊 Kényelmesen a váltón tartva a kezed, mindent ujj-távolságból elérhető. Semmi felesleges mozdulatot nem igényel.


A manuális váltó rövid úton kapcsol, a kuplung olyan könnyed, hogy az ember szinte el is felejti, hogy manuális váltós az autó. A motor csendes, a futómű is jólhangolt, így kényelmes, suhanós vezetést biztosít. Mellette hozza mindazt a SUV vezetési élményt, mint versenytársai. Magasan ülve, jó rálátással a környezetre haladhatunk a kitűzött célunk felé. Pláne, ha még panoráma tetőnk is van (mert mint tudjuk anélkül egy tapodtat sem 😉), akkor végképp hatalmas a térérzetünk az autóba.


Belül még ütősebb a dizájn, olyan a műszerfal, mint egy pár évvel ezelőtti sportkocsi-tanulmányban. Kellemes tapintásúak az anyagok, főleg a textilborítás tetszett, amely manapság szokatlan anyag egy műszerfalon a műanyag-bőr világban, de működik. Az automata váltós verziók szoborszerűen szép, elektromos joystick előválasztó kart kaptak, de a fémgombos kézi váltó sem néz ki rosszul.


Az anyós ülésben, illetve hátul is kényelmes láb-, váll- és fejtér áll az utazók rendelkezésére. A csomagtartó is praktikus méretű és szerencsére a sok íves-éles karosszéria elemek ellenére csomagtér teljesen négyzet alapúan pakolható. Nincsenek kiugró sarkok, amelyek akadályoznának minket.


A kényelmi felszerelések is egytől-egyig jól működnek. Tömeggyártóknál elő tud fordulni, hogy bár papíron tudják azt, amit a prémium ellenfelek, a gyakorlatban nem működnek olyan jól. A 3008 például olyan jó tolatókamera és parkolássegítő rendszert kapott, ami még a téli szutyoktól életlen kameraképpel is segít, ráadásul parkoláskor okosan váltogatja a nézetet aszerint, éppen mihez kerülünk és mennyire közel. A fedélzeti rendszer simán megállja a versenyt a prémiumgyártók digitális megoldásaival, még −15°C-nál is azonnal életre kel, szépen, zökkenőmentesen üzemel, és nagyon rövid tanulással kezelhető benne a kocsi minden apró beállítása – amiből egyébként nagyon sok van. Továbbá szép a grafikája, és finomak a kapcsolói is. Aztán jönnek az olyan franciás huncutságok, hogy az üzemmódválasztás nemcsak gázpedálállást, hanem hangulatvilágítás színén is módosít, hogy pezsdüljön a vér. A vezetéstámogató rendszerek is kellemesen, visszafogottan teszik a dolgukat, legyen az ESP, sávtartó, radaros tempomat vagy éppen holttérfigyelő.


A 3008 egy elvárt technológiát divatos csomagban adó kocsi, amin nem kell sokat agyalni, hanem csak a megfelelő színre rá kell bökni a katalógusban, amikor kedvenc főnökünk felteszi a szokásos kérdést, mi is legyen az új autó! Khöööm... Főni! Apropó! Beszélnünk kéne! 😉

 

Rólunk mondták

Korrekt, gyors ügyintézés és pozitív hozzáállás jellemzi a Harum Zrt.-t. Külön szeretném kiemelni a kárügyintézés rugalmasságát és az azt intéző kollega segítőkészségét.

Dr. Morvay Boldizsár, Ügyvéd

Morvay Ügyvédi Iroda

Cégünk gépjárműveit a Harum segítségével üzemeltetjük. Példamutató segítőkészség, szakértelem és rugalmasság jellemzi őket. Tökéletes választás bármely vállalkozásnak.

Kalmár Péter, ügyvezető igazgató

Webtown-Informatika Kft.

Cégünk – az IQ ConsultinG SzervezetFejlesztő és Tanácsadó Kft. – hosszabb ideje dolgozik együtt a HARUM Zrt.-vel. Ez idő alatt olyan minőségű segítséget kaptunk munkánk zökkenőmentes elvégzéséhez, amely minden várakozásunkat és tapasztalatunkat felülmúlt. Diszkrét, együttműködő problémamegoldó készsége és gyakorlata hozzájárult cégünk piaci sikereihez, kiegyensúlyozott növekedéséhez. A HARUM Zrt.-ben könnyed és elegáns szolgáltató partnert ismertünk meg, amelynek szavai és tettei manapság ritkán tapasztalható harmóniában vannak.

Partneri barátságukat köszönjük, egyre bővülő aktivitásukhoz sok sikert kívánunk.

Vécsey Bánk, pénzügyi vezető

IQ Consulting Kft

Azért szeretek a Harummal dolgozni, mert minden kérésemnek próbálnak eleget tenni. Maximálisan pozitív a hozzáállásuk a problémáink leküzdésére. Tisztelnek és fontos ügyfélnek tartanak függetlenül attól, hogy hány autót használunk. Vásárlás után is felkeresnek és érdeklődnek. Folyamatosan figyelemmel kísérik autóink sorsát. Elmondhatom, hogy maximálisan kiszolgálnak bennünket.

Gaál László, Műszaki manager

Biotest Hungária Kft.

2005 óta dolgozunk együtt a Harum Zrt.-vel. Leasing-szolgáltatásuk felöleli a gépkocsik megrendelését, az üzembehelyezéshez szükséges műszaki és hatósági lépések lebonyolítását, valamint az esedékes szervizek, esetleges műszaki problémák és egyéb felmerülő kérdések kezelését a teljes szerződéses futamidő alatt. Számunkra ez azt jelenti, hogy egyetlen felesleges percet sem kell a személygépkocsi körüli teendőkkel töltenünk, ennek a munkaeszköznek a gondozását átveszi tőlünk a Harum, ezáltal maximálisan tehermentesítve bennünket. Reméljük, hogy együttműködésünk a jövőben is mindkét fél további megelégedésére alakul.

Dr.Ligethy Zsolt, ügyvezető igazgató

Wacker Chemie Hungary Kft.

A Harumnál egy megbízható, korrekt partnerre találtunk. Ügyfélközpontúságuk kiemelkedő, Ők a gyors és rugalmas ügyintézés mesterei.

Káposzta Éva, megbízott cégvezető

Maersk Hungary Kft.

Segítőkész, korrekt, rugalmas. Ezek a Harum flottakezelési szolgáltatásainak főbb jellemzői. Köszönet érte.

Ádám Gábor, Ügyvezető

Comfort s.r.o. Szlovákia

Átfogó szolgáltatások, kedves munkatársak, precíz adminisztráció. Nagyon korrekt cég, örülök, hogy őket választottuk.

Galambos Levente

Rijk Zwaan Budapest Kft.

A Harum Investment Zrt.-vel 2005 óta van kapcsolatunk. Régebben is felmerült, hogy 12 db-os gépkocsiparkunkat egy autópark kezelőnek adjuk ki. A Harumot végül is azért választottuk, mert a mindennapos kapcsolat nem személytelen és valójában egy gépkocsi ügyintéző feladatát veszik le a vállunkról, elfogadható díjazásért. Külön kiemelném, hogy gépjárműparkunkról pontos nyilvántartást vezetnek, így a szerviz és javítás ütemezés nagyon gördülékeny.

Samu István, ügyvezető igazgató

REDDA Kft.

Széles termékpalettája mellett professzionális ügyintézése miatt esett választásunk a Harum Zrt.-re, s ezen döntésünket az elmúlt évek méltón alátámasztották. Autóinkat sajátjukként vigyáznak, mégis megkapjuk Tőlük azt a függetlenséget, amelyre az élvezhető autóhasználathoz szükségünk van.

Rédai-Simon, Ágnes

Cefam Hungary Kft.

A Harum Zrt. hozzáállásából szeretnem kiemelni, azt a tényt, hogy alkalmazkodnak a jövő kihívásáihoz, környezetvédelem, selfcare csatornák erősítése, stb... Emellett azonban, hála az égnek, nem felejtik el a személyes kapcsolattartást sem, amely kulcsszerepet játszott abban, hogy cégüket választottam.

Visky Máté

Induló cégként kiemelkedően fontos számunkra olyan megoldások felkutatása, olyan partnerek megtalálása, akik minden egyéb, nem profilunkba vágó feladatot megoldanak helyettünk. Ehhez találtunk autóink esetében remek segítőtársra a Harum csapatában. Korrekt, gyors ügyintézés és barátságos ügyfélkapcsolat, toleráns problémakezelés jellemzi Őket. Köszönet érte.

Kotrik László, Ügyvezető igazgató helyettes

Halház Kft.

Transparency creates honesty, loyalty.

Horváth Péter, VSM Sales Manager

SKF Svéd Golyóscsapágy Zrt.

Régi ügyfélként visszatérve azért esett újra a Harumra a választásom, mert családias cégként nemcsak az autókat, de a benne ülő személyt is képviselik. Rugalmasságuk és hozzáállásuk emeli ki őket a flottakezelők tömegéből.

Tordai Balázs, Ügyvezető

Van-Merksteijn Hungary Kft.

A Harum tapasztalataink szerint igen rugalmas, vevőorientált csapat, akik gyors segítségére, és precíz munkájára minden esetben számíthattunk.

Novai Éva, Pénzügyi vezető

Spotless Hungary Kft.

Új partnerként nagyon köszönjük az elmúlt egy év professzionális, vevőorientált, kiemelkedően korrekt kiszolgálást!

Nigel Taylor

Dufon Antisztatikus Bt

Ügyfél centrikus hozzáállás, rugalmas ügyintézés, toleráns probléma kezelés. A következő bérletnél is bérelt helyük van.

Hirmann Márton, Szakág vezető

Ovit Zrt.

Meggyőző az a hozzáállás, amelyet minden munkatárs tanúsított, akikkel eddig megismerkedtem. Egyetlen mondattal jellemezve: az elvárhatónál is többet tettek a kiszolgálásom érdekében, és ez mindent elárul!

Németh László, ügyvezető igazgató

Gordio Tanácsadó Csoport Kft.

Ugyan a boldog gyermekévek már régen elmúltak, az ember még felnőttfejjel is vágyik arra, hogy ne egyedül kelljen megoldani minden problémáját, s legyenek olyan személyek az életében, akikre rábízhatja gondját-baját. A Harum és az ott dolgozók ilyenek. A szakértelmük és hozzáállásuk által teremtett miliő miatt esett rájuk választásunk, s tesszük le voksunkat újra és újra mellettük.

Hetesi Zoltán, Vezető tisztségviselő

Ares Kft.

Öt év szünet után indítottuk újra vállalkozásunkat. Ismét „A HARUM”-ot választottuk. Korrekt, pontos, gyors ügyintézés és barátságos ügyfélkapcsolat, toleráns probléma kezelés jellemzi csapatukat. Hálás köszönet érte.

Takács Antal ,Szilágyi Gábor

TA&SZ- Log Kft.

Filozófiánk

  • Szakértő gondoskodás
  • Biztonság
  • Költséghatékony megoldás
  • Elkötelezett, megbízható partneri viszony immáron 15 év

hírlevél feliratkozás

Fel
Weboldalunk süti (cookie) fáljokat tárol a felhasználó gépén tárol. Ezek személyek azonosítására nem alkalmasak. Oldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató. - Elfogadom