• +36 1 309 00 47

Egy csapat…Két kolléga… Egy autó… Két nézőpont… HOLLÓ vs. RÁCZ

Kicsi aranyos és nagyon - nagyon csajos!

Mit tudtam eddig az Audi Q3-ról? Hogy létezik! És hogy az Audi márka legkisebb SUV-ja egészen az idei évig, mikor is bemutatták a Q2-t. De kézre keríteni, tesztelni még nem volt lehetőségem. Persze ha már magát a márka nevét meghallom, tudom sok baj nem érhet minket, maximum a bankszámlánk egyenlege mutat majd markánsan kevesebbet. De a prémium márkáknál ez már csak így megy.

Az autóra senkinek egy rossz szava nem lehet! Pici, van kisugárzása és tökéletes a feneke (ahogy egy igazi hölgyhöz illik)! Az egész olyan dögös. Bejön és kész!
Szóval nem is kellett sok, hogy megkaparintsam magamnak és kicsit csavarogjak vele, tesztelgessem a városban és azon kívül.

Első benyomás: Tényleg dögös! Tetszik pedig még csak a parkolóban láttam. A kockás (kicsit retro) üléshuzat pedig egyszerűen levett a lábamról. Ezt imádom! Ilyet utoljára az I-es cabrio Golfban láttam.

Szóval gyorsan bepattanok és indulok. Jön a következő csajos tulajdonság, ugyanis finoman jelez, ha valamit nem úgy csinálok, ahogy azt szeretné (vagyonvédelmi rendszer). Ezt még párszor megteszi, majd jön az iszonyatos hiszti! De valahol jogos, mert én voltam a béna! 

Miután túllendültünk a kezdeti nehézségeken és van időm kicsit alaposabban szemügyre venni az autó belsejét, ráeszmélek, hogy mennyire bejön nekem ez a minimál design. Igaz Audiék nem voltak annyira merészek, mint a Svédek, de nincs is az autóban egy fél LED tv, ami a többi funkciót helyettesíti.

Ötletes megoldásokkal van tele, úgy mint:
• a digit klíma, ami manuálisra hasonlít
• a tökéletesen átlátható, de minimalista fejegység
• vagy a jól bevált és megszokott Audi műszeregység és multikormány

Ugyanakkor az autóban ülve a térérzetem nem túl nagy. És bár szeretem a szűkös autókat (sportautók) de lássuk be hiába jön be az autó, ezt nem nekem tervezték! Sokkal inkább csajos autó. Olyan kis aranyos, rohangálós. Ami elég masszív ahhoz, hogy megvédje párunkat, ha baj van. Olyan, amivel nem mész ki aszfaltot szaggatni a hajógyárira, de tökéletesen jól és biztonságban érzed benne magad.

Ahogy elindulok az autóval a korábbi érzéseim egyre jobban felerősödnek bennem. Nem egy vadállat az autó, főleg nem „D” fokozatban. Rendesen el kell gondolkodnom, hogy egy éles kereszteződésben mikor induljak neki. Azt a másfél tonnát meg is kell mozdítani, így ez valahol érthető! Viszont nem is vagyok az ennyire nyugodt közlekedéshez szokva, így gyorsan megteszek mindent az autó feltüzelése érdekében. Vagyis jöhet az „S” fokozat és a vezetési stílust is „Dynamic”-ba teszem. És meg is érkeztünk! Az autó épp azt nyújtja amit kell!

Lehet picit többet fogyaszt, de nagyon élvezhetővé válik a vezetése! És különben is, az SUV-k nem az alacsony fogyasztásukról híresek!
Viszont nagyon kellemes érzés vezetni. Minden Audisan egyben van benne! A felhasznált anyagok minősége kiváló. Az illesztések tökéletesek. Egyszóval minden rendben van.
Nagyon panaszkodni nem is tudok, csak sanda mosoly kanyarodik az arcomra. Ülök, vezetek és élvezem mind azt, amit ez a márka nyújt számomra.

Talán az egyetlen, amivel kötekedni tudok, az az S-Tronic váltó karja. Ez nem tetszik, és véleményem szerint nem illik az amúgy harmonikus összképbe. Lehet itt még gondolkodni kellett volna egy jobb megoldáson.

De hagyjuk is ezt… Illetve legyen ez a legnagyobb bajunk az autóval kapcsolatosan…

Miután eleget autókáztam és megállok pihenni, eszembe jut, hogy vessek egy pillantást a csomagtérre, mert manapság már az is számít. Nos, azt kell mondjam, itt sem erőltették meg magukat a német mérnökök. A csomagtér épp akkora, hogy egy sporttáska vagy egy átlagos hétvégi bevásárlás elfér benne (csak vigyázzunk, ha ilyet veszünk az asszonynak, nehogy célzásnak vegye).

Persze nem is kell több, ha az ember csak városi autónak szánja a Q3-at.

De az biztos, hogy ezzel a kis SUV Audival a svájci Alpoknak már nem zuhannék neki, még akkor sem, ha egyébként az Auditól jól ismert quattro hajtás biztosan minden helyzetből kisegítene. Egyszerűen ehhez kevés az autó. Inkább térben, mint tudásban...

Technikai oldalát tekintve mindent tud (vagy rendelhető) az autó(hoz) és mindent a német precizitással és tökéletességgel megalkotva. Nem nagyon tudtam olyat mondani, amit hiányolnék vagy zavar, hogy nem elérhető ebben az autóban. De azt hiszem ez annyira nem is meglepő, mert van pár családtag, ahonnan örökli/átveszi az újításokat.

Hogy kellene-e nekem ilyen? Nem! De a nagyobb (férfiasabb) testvérei már annál inkább!
Hogy vennék-e ilyet a páromnak? Ha megtehetem, mindenképpen! És milyen szép kis alkalom lenne…

Összegezve:

Kis városi vagány autó, ami kellőképpen képes hatni érzelmeinkre. Épp úgy, mint egy igazi nő!
Nem dobom hanyatt magam egy – egy újítástól benne, de nem is ezt várom el! Kellően megbízható és biztonságban tartja utasait. Nem vagyok benne biztos, hogy kell ennél több. Maximum egy nagyobb verzió a papa számára, hogy legyen mivel messzebbre is utazni… 

A gépkocsi értékelése általam (10es skálán): 8,0 pont.

Holló Máté


Főbb paraméterek (gyár által megadva):

Típus: Audi Q3 1,4 TFSi Quattro S-tronic
Üzemanyag: benzin
Hengerűrtartalom: 1395 cm3
Hengerek száma: 4
Teljesítmény: 110 kW / 150 LE
Váltó fajtája: 6 fokozatú automata
Tömeg: 1480 kg
Fogyasztás (városban): 7,7l/100km
Gyorsulás (0-100 km/h): 8,9mp
Csomagtartó: 460l

Rólunk mondták

Régi ügyfélként visszatérve azért esett újra a Harumra a választásom, mert családias cégként nemcsak az autókat, de a benne ülő személyt is képviselik. Rugalmasságuk és hozzáállásuk emeli ki őket a flottakezelők tömegéből.

Tordai Balázs, Ügyvezető

Van-Merksteijn Hungary Kft.

A Harum Zrt. elsődleges előnye a személyre szabott konstrukciók kidolgozásában rejlik, mely esetben nem a vevő alkalmazkodik egy jól megszokott mechanizmushoz, hanem maga a termék azonosul használójával. Ezen hozzáállás adja azt a plusz szolgáltatást, amiért őket választottuk.

Nith László, Managing Director

Nefab Packaging Hungary Kft.

Induló cégként kiemelkedően fontos számunkra olyan megoldások felkutatása, olyan partnerek megtalálása, akik minden egyéb, nem profilunkba vágó feladatot megoldanak helyettünk. Ehhez találtunk autóink esetében remek segítőtársra a Harum csapatában. Korrekt, gyors ügyintézés és barátságos ügyfélkapcsolat, toleráns problémakezelés jellemzi Őket. Köszönet érte.

Kotrik László, Ügyvezető igazgató helyettes

Halház Kft.

A Harum Zrt. ügyfélközpontú szolgáltatási filozófiája bizonyítást nyert a szolgáltatásuk kiemelkedő minőségében is. Gyors, szakszerű és hatékony megoldásokat biztosítanak nekünk, minimális adminisztrációval. Új ötletekre, egyedi megoldásokra messzemenőkig nyitottak. Elégedettek vagyunk.

Biczók András, Értékesítési igazgató

ART Energy Magyarország Kft.

Új partnerként nagyon köszönjük az elmúlt egy év professzionális, vevőorientált, kiemelkedően korrekt kiszolgálást!

Nigel Taylor

Dufon Antisztatikus Bt

A Harum Zrt. hozzáállásából szeretnem kiemelni, azt a tényt, hogy alkalmazkodnak a jövő kihívásáihoz, környezetvédelem, selfcare csatornák erősítése, stb... Emellett azonban, hála az égnek, nem felejtik el a személyes kapcsolattartást sem, amely kulcsszerepet játszott abban, hogy cégüket választottam.

Visky Máté

Széles termékpalettája mellett professzionális ügyintézése miatt esett választásunk a Harum Zrt.-re, s ezen döntésünket az elmúlt évek méltón alátámasztották. Autóinkat sajátjukként vigyáznak, mégis megkapjuk Tőlük azt a függetlenséget, amelyre az élvezhető autóhasználathoz szükségünk van.

Rédai-Simon, Ágnes

Cefam Hungary Kft.

A Harum Investment Zrt.-vel 2005 óta van kapcsolatunk. Régebben is felmerült, hogy 12 db-os gépkocsiparkunkat egy autópark kezelőnek adjuk ki. A Harumot végül is azért választottuk, mert a mindennapos kapcsolat nem személytelen és valójában egy gépkocsi ügyintéző feladatát veszik le a vállunkról, elfogadható díjazásért. Külön kiemelném, hogy gépjárműparkunkról pontos nyilvántartást vezetnek, így a szerviz és javítás ütemezés nagyon gördülékeny.

Samu István, ügyvezető igazgató

REDDA Kft.

A Harumnak köszönhetően a gépkocsival kapcsolatos valamennyi probléma lekerült a vállunkról. Segítőkész hozzáállásuknak és professzionális munkájuknak köszönhetően minden adminisztratív és szervizeléssel kapcsolatos terhet levettek a vállunkról. Mindenkinek ajánlom őket.

Dr. Kovács Balázs, ügyvezető igazgató

KÖZBESZGURU Kft.

Segítőkész, korrekt, rugalmas. Ezek a Harum flottakezelési szolgáltatásainak főbb jellemzői. Köszönet érte.

Ádám Gábor, Ügyvezető

Comfort s.r.o. Szlovákia

A rugalmas és barátságos ügyintézés sokat ér rohanó és folyamatosan változó világunkban.

dr Pörneczi Tamás, Műszaki igazgató

Berger és Pörneczi Kft.

A Harum tapasztalataink szerint igen rugalmas, vevőorientált csapat, akik gyors segítségére, és precíz munkájára minden esetben számíthattunk.

Novai Éva, Pénzügyi vezető

Spotless Hungary Kft.

Meggyőző az a hozzáállás, amelyet minden munkatárs tanúsított, akikkel eddig megismerkedtem. Egyetlen mondattal jellemezve: az elvárhatónál is többet tettek a kiszolgálásom érdekében, és ez mindent elárul!

Németh László, ügyvezető igazgató

Gordio Tanácsadó Csoport Kft.

Átfogó szolgáltatások, kedves munkatársak, precíz adminisztráció. Nagyon korrekt cég, örülök, hogy őket választottuk.

Galambos Levente

Rijk Zwaan Budapest Kft.

Ügyfél centrikus hozzáállás, rugalmas ügyintézés, toleráns probléma kezelés. A következő bérletnél is bérelt helyük van.

Hirmann Márton, Szakág vezető

Ovit Zrt.

A Harumnál egy megbízható, korrekt partnerre találtunk. Ügyfélközpontúságuk kiemelkedő, Ők a gyors és rugalmas ügyintézés mesterei.

Káposzta Éva, megbízott cégvezető

Maersk Hungary Kft.

Cégünk – az IQ ConsultinG SzervezetFejlesztő és Tanácsadó Kft. – hosszabb ideje dolgozik együtt a HARUM Zrt.-vel. Ez idő alatt olyan minőségű segítséget kaptunk munkánk zökkenőmentes elvégzéséhez, amely minden várakozásunkat és tapasztalatunkat felülmúlt. Diszkrét, együttműködő problémamegoldó készsége és gyakorlata hozzájárult cégünk piaci sikereihez, kiegyensúlyozott növekedéséhez. A HARUM Zrt.-ben könnyed és elegáns szolgáltató partnert ismertünk meg, amelynek szavai és tettei manapság ritkán tapasztalható harmóniában vannak.

Partneri barátságukat köszönjük, egyre bővülő aktivitásukhoz sok sikert kívánunk.

Vécsey Bánk, pénzügyi vezető

IQ Consulting Kft

Ugyan a boldog gyermekévek már régen elmúltak, az ember még felnőttfejjel is vágyik arra, hogy ne egyedül kelljen megoldani minden problémáját, s legyenek olyan személyek az életében, akikre rábízhatja gondját-baját. A Harum és az ott dolgozók ilyenek. A szakértelmük és hozzáállásuk által teremtett miliő miatt esett rájuk választásunk, s tesszük le voksunkat újra és újra mellettük.

Hetesi Zoltán, Vezető tisztségviselő

Ares Kft.

2005 óta dolgozunk együtt a Harum Zrt.-vel. Leasing-szolgáltatásuk felöleli a gépkocsik megrendelését, az üzembehelyezéshez szükséges műszaki és hatósági lépések lebonyolítását, valamint az esedékes szervizek, esetleges műszaki problémák és egyéb felmerülő kérdések kezelését a teljes szerződéses futamidő alatt. Számunkra ez azt jelenti, hogy egyetlen felesleges percet sem kell a személygépkocsi körüli teendőkkel töltenünk, ennek a munkaeszköznek a gondozását átveszi tőlünk a Harum, ezáltal maximálisan tehermentesítve bennünket. Reméljük, hogy együttműködésünk a jövőben is mindkét fél további megelégedésére alakul.

Dr.Ligethy Zsolt, ügyvezető igazgató

Wacker Chemie Hungary Kft.

Cégünk gépjárműveit a Harum segítségével üzemeltetjük. Példamutató segítőkészség, szakértelem és rugalmasság jellemzi őket. Tökéletes választás bármely vállalkozásnak.

Kalmár Péter, ügyvezető igazgató

Webtown-Informatika Kft.

Filozófiánk

  • Szakértő gondoskodás
  • Biztonság
  • Költséghatékony megoldás
  • Elkötelezett, megbízható partneri viszony immáron 15 év

hírlevél feliratkozás

Fel
Weboldalunk süti (cookie) fáljokat tárol a felhasználó gépén tárol. Ezek személyek azonosítására nem alkalmasak. Oldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató. - Elfogadom