• +36 1 309 00 47

Íme a puffasztott-Focus, a családosok vagy az utazni vágyó baráti kör álma…

Mivel én ez utóbbi széles tábort gyarapítom barátaimmal, komolyan sajnálom, hogy nem egy évvel ezelőtt kaptam meg tesztelni a C-Max-ot, így lehet, kényelmesebb és kevésbé kalandos utam lett volna a csajokkal Krakkóig. Öt barátnő, egy 7 személyesben, teljes menetfelszereléssel, 400 km, több mint 7 óra alatt. Nem akarom részletezni, elég legyen annyi, hogy én soha többet nem hiszem el a guglitérképnek, hogy az egyenesen át a leggyorsabb út. Aki valaha végig szenvedte az E77-es utat, tudja miről beszélek, aki még nem, az csak komoly kalandvágyból tegye, vagy egy hasonló méretekkel és kényelemmel rendelkező autóval. 

Kellemesen elnosztalgiázom az emlékekkel a fejemben, miközben körbejárom az autót. Azt leszögezhetjük, hogy az autó szürke és nem csak a fényezése miatt. Mondjuk végre az első fényszóróknak tisztességes formát tudtak adni, de sokkal több elemre nem is igazán emlékszik az ember, mert nem nagyon fog meg. A feneke egyenesen ronda, de a tolóajtós megoldás tetszik, csak kicsit fura, hogy kinyitás után túlnyúlik az autó hosszán. Szóval csak óvatosan a falig-tolatós parkolással, meg a laza mozdulatú ajtókirántással, mert lakatos lesz a vége. A jó hír az, hogy használat közben viszonylat ritkán kell nekünk nézegetni az autónk külsejét, akinek meg nem tetszik, az ne bámuljon át! Nyilván nem is annak a vásárlóközönségnek készült, akik nézegetni szeretnék az autót, hanem azoknak, akik használni. Ez az egész felpumpált kompakt kategória arról szól, hogyan lehet adott alapterületből kihozni a legnagyobb használati értéket. Aki ránéz egyből tudja, hogy „anya-autó”, minimum két gyerekkel a második, és egy Labradorral a harmadik soron. Nyáron a horvát tengerpart felé nyargalva a megpakolt, tetőboxos kombinkban csak irigykedve nézünk az Ő agyonpakolt, de mégis térben bővelkedő kompaktjuk után. Így is lehet utazni kéremszépen. Awwwww! Egyből el is fogott a vágyakozás egy kis kiruccanáshoz. (Csajok, ki ér rá? Őszi Prága? Hívjatok!)

Belső tekintetében is hozza a szokott Ford-os gombokat. Mondjuk ki, a dizájn sem feltétlenül a legerősebb oldala a kölnieknek. Ergonómia és funkcionalitás tekintetében most vagy én vagyok nagyon „szőke”, vagy ööööö… (Na ezt most ne boncolgassuk, mert szétszed a kritikus tömeg.) Először is nem találtam meg a motorindító gombot. Igen, bevallom, ez van… Mert hogy ott van az a helyén, csak valahogy mégsem. A vezetési pozíciómban ülve egyszerűen nem látszik. Kitakarja a kormány és olyan szögben fekszik, a kezemre szinte merőlegesen, hogy ott sosem keresném. Na mikor ezen a problémán sikerült túllendülni, jött a következő akadály. Mint tudvalevő a gyengém a napfény / panoráma tető. Mindegy, hogy milyen, csak legyen, mert szeretem azt a plusz nyitottság érzetet, amit ad. A C-max-ban ebből nincs hiány. Igen ám, csakhogy az üveget takaró rolót nem tudtam működésre bírni. Az istennek sem akarta! Majd mikor már minden irányba kezdtem mozgatni a „nyitógombot” jött a nagy „Hoppácska!” felismerés. Ez bizony fordítva működik! Nem elölről csúszik hátra, mint minden „normális” roló, hanem hátulról jön előre, ebből fakadóan a gombot is ellentétes irányba mozdítva kell használni. Na ezen a ponton már kezdtem nagyon „szőkének” érezni magam. Elképzeltem, ahogy kívülről kinézhetett a szitu: - Beül a csaj, 10 percig tapogatja az autót, már behasal a műszerfal alá, majd nagy nehezen beindítja, majd jön a körömpolírozás a tetőkárpiton. Na de ne higgyétek, hogy a furaságok itt véget értek. A 170 cm-emmel nem vagyok igazán magasnak mondható. Az ülésemet szerencsére kényelmes pozícióba, két mozdulattal be tudtam állítani (legalább ezzel nem égettem magam tovább), azonban ebben a helyzetben nem érem el a média-vezérlő „polcot”. Vagyis elérni még csak-csak, de nem látom, hogy melyik gomb micsoda, ugyanis egyszerűen alacsonyabban ülök, mint ahogy a gombok vannak és felfelé kell nyújtózkodnom az ülésből, hogy lássam mit csinálok. Na most ez állóhelyzetben is nehézkes, vezetés közben (becsatolva) egyenesen lehetetlen. A szerencse az, hogy a kormányról is vezérelhető, de ettől még bosszantott.

Vezetési élmény tekintetében nekem tetszett. Bár manuális váltós volt, nagyon könnyen kapcsolható, kényelmes kuplung fogással. A 6 sebességgel rángatás-mentesen lehetett haladni. A háromhengeres megoldás a vezető ülésben nekem sem előnyt, sem hátrányt nem jelentett. Biztos van, aki érzi a különbséget, de nekem így volt jó, ahogy volt. A tartóssága miatt meg aggódjon „Apa”, ez nem az én dolgom. Fogyasztás tekintetében 8 liter körül jártam vele, de figyelembe véve az adottságait, szerintem ez nem sok.

Tele a piac modern, dizájn-plafont verdeső, szuper elektronikai megoldásokkal bíró, helyettünk vezető autókkal, de ez egy családi kompakt és nincs is rá szüksége, hogy több akarjon lenni. Belefér a család kutyástól-nagyistól-mindenestül, elvisz suliba, munkába, edzésre, klarinét órára, hétvégi meccsekre, tengerparti nyaralásra. Most őszintén, hát mi mást kéne még tudnia?!

Naugyehogyugye… 

Rácz Viktória

Rólunk mondták

A Harumnak köszönhetően a gépkocsival kapcsolatos valamennyi probléma lekerült a vállunkról. Segítőkész hozzáállásuknak és professzionális munkájuknak köszönhetően minden adminisztratív és szervizeléssel kapcsolatos terhet levettek a vállunkról. Mindenkinek ajánlom őket.

Dr. Kovács Balázs, ügyvezető igazgató

KÖZBESZGURU Kft.

A Harum Zrt. elsődleges előnye a személyre szabott konstrukciók kidolgozásában rejlik, mely esetben nem a vevő alkalmazkodik egy jól megszokott mechanizmushoz, hanem maga a termék azonosul használójával. Ezen hozzáállás adja azt a plusz szolgáltatást, amiért őket választottuk.

Nith László, Managing Director

Nefab Packaging Hungary Kft.

Régi ügyfélként visszatérve azért esett újra a Harumra a választásom, mert családias cégként nemcsak az autókat, de a benne ülő személyt is képviselik. Rugalmasságuk és hozzáállásuk emeli ki őket a flottakezelők tömegéből.

Tordai Balázs, Ügyvezető

Van-Merksteijn Hungary Kft.

A Harum Zrt. ügyfélközpontú szolgáltatási filozófiája bizonyítást nyert a szolgáltatásuk kiemelkedő minőségében is. Gyors, szakszerű és hatékony megoldásokat biztosítanak nekünk, minimális adminisztrációval. Új ötletekre, egyedi megoldásokra messzemenőkig nyitottak. Elégedettek vagyunk.

Biczók András, Értékesítési igazgató

ART Energy Magyarország Kft.

A Harum tapasztalataink szerint igen rugalmas, vevőorientált csapat, akik gyors segítségére, és precíz munkájára minden esetben számíthattunk.

Novai Éva, Pénzügyi vezető

Spotless Hungary Kft.

A Harum Zrt. hozzáállásából szeretnem kiemelni, azt a tényt, hogy alkalmazkodnak a jövő kihívásáihoz, környezetvédelem, selfcare csatornák erősítése, stb... Emellett azonban, hála az égnek, nem felejtik el a személyes kapcsolattartást sem, amely kulcsszerepet játszott abban, hogy cégüket választottam.

Visky Máté

Azért szeretek a Harummal dolgozni, mert minden kérésemnek próbálnak eleget tenni. Maximálisan pozitív a hozzáállásuk a problémáink leküzdésére. Tisztelnek és fontos ügyfélnek tartanak függetlenül attól, hogy hány autót használunk. Vásárlás után is felkeresnek és érdeklődnek. Folyamatosan figyelemmel kísérik autóink sorsát. Elmondhatom, hogy maximálisan kiszolgálnak bennünket.

Gaál László, Műszaki manager

Biotest Hungária Kft.

Cégünk – az IQ ConsultinG SzervezetFejlesztő és Tanácsadó Kft. – hosszabb ideje dolgozik együtt a HARUM Zrt.-vel. Ez idő alatt olyan minőségű segítséget kaptunk munkánk zökkenőmentes elvégzéséhez, amely minden várakozásunkat és tapasztalatunkat felülmúlt. Diszkrét, együttműködő problémamegoldó készsége és gyakorlata hozzájárult cégünk piaci sikereihez, kiegyensúlyozott növekedéséhez. A HARUM Zrt.-ben könnyed és elegáns szolgáltató partnert ismertünk meg, amelynek szavai és tettei manapság ritkán tapasztalható harmóniában vannak.

Partneri barátságukat köszönjük, egyre bővülő aktivitásukhoz sok sikert kívánunk.

Vécsey Bánk, pénzügyi vezető

IQ Consulting Kft

Transparency creates honesty, loyalty.

Horváth Péter, VSM Sales Manager

SKF Svéd Golyóscsapágy Zrt.

Cégünk gépjárműveit a Harum segítségével üzemeltetjük. Példamutató segítőkészség, szakértelem és rugalmasság jellemzi őket. Tökéletes választás bármely vállalkozásnak.

Kalmár Péter, ügyvezető igazgató

Webtown-Informatika Kft.

2005 óta dolgozunk együtt a Harum Zrt.-vel. Leasing-szolgáltatásuk felöleli a gépkocsik megrendelését, az üzembehelyezéshez szükséges műszaki és hatósági lépések lebonyolítását, valamint az esedékes szervizek, esetleges műszaki problémák és egyéb felmerülő kérdések kezelését a teljes szerződéses futamidő alatt. Számunkra ez azt jelenti, hogy egyetlen felesleges percet sem kell a személygépkocsi körüli teendőkkel töltenünk, ennek a munkaeszköznek a gondozását átveszi tőlünk a Harum, ezáltal maximálisan tehermentesítve bennünket. Reméljük, hogy együttműködésünk a jövőben is mindkét fél további megelégedésére alakul.

Dr.Ligethy Zsolt, ügyvezető igazgató

Wacker Chemie Hungary Kft.

Széles termékpalettája mellett professzionális ügyintézése miatt esett választásunk a Harum Zrt.-re, s ezen döntésünket az elmúlt évek méltón alátámasztották. Autóinkat sajátjukként vigyáznak, mégis megkapjuk Tőlük azt a függetlenséget, amelyre az élvezhető autóhasználathoz szükségünk van.

Rédai-Simon, Ágnes

Cefam Hungary Kft.

Öt év szünet után indítottuk újra vállalkozásunkat. Ismét „A HARUM”-ot választottuk. Korrekt, pontos, gyors ügyintézés és barátságos ügyfélkapcsolat, toleráns probléma kezelés jellemzi csapatukat. Hálás köszönet érte.

Takács Antal ,Szilágyi Gábor

TA&SZ- Log Kft.

A Harumnál egy megbízható, korrekt partnerre találtunk. Ügyfélközpontúságuk kiemelkedő, Ők a gyors és rugalmas ügyintézés mesterei.

Káposzta Éva, megbízott cégvezető

Maersk Hungary Kft.

Induló cégként kiemelkedően fontos számunkra olyan megoldások felkutatása, olyan partnerek megtalálása, akik minden egyéb, nem profilunkba vágó feladatot megoldanak helyettünk. Ehhez találtunk autóink esetében remek segítőtársra a Harum csapatában. Korrekt, gyors ügyintézés és barátságos ügyfélkapcsolat, toleráns problémakezelés jellemzi Őket. Köszönet érte.

Kotrik László, Ügyvezető igazgató helyettes

Halház Kft.

Korrekt, gyors ügyintézés és pozitív hozzáállás jellemzi a Harum Zrt.-t. Külön szeretném kiemelni a kárügyintézés rugalmasságát és az azt intéző kollega segítőkészségét.

Dr. Morvay Boldizsár, Ügyvéd

Morvay Ügyvédi Iroda

Ugyan a boldog gyermekévek már régen elmúltak, az ember még felnőttfejjel is vágyik arra, hogy ne egyedül kelljen megoldani minden problémáját, s legyenek olyan személyek az életében, akikre rábízhatja gondját-baját. A Harum és az ott dolgozók ilyenek. A szakértelmük és hozzáállásuk által teremtett miliő miatt esett rájuk választásunk, s tesszük le voksunkat újra és újra mellettük.

Hetesi Zoltán, Vezető tisztségviselő

Ares Kft.

A Harumban egy igazi partnert ismerhettünk meg az elmúlt évek során, pont amire cégünknek szüksége van: ügyfélorientált, rugalmas, megbízható és rendkívül korrekt.

Kiss Balázs, cégvezető

Univar Magyarország Kft.

Átfogó szolgáltatások, kedves munkatársak, precíz adminisztráció. Nagyon korrekt cég, örülök, hogy őket választottuk.

Galambos Levente

Rijk Zwaan Budapest Kft.

Ügyfél centrikus hozzáállás, rugalmas ügyintézés, toleráns probléma kezelés. A következő bérletnél is bérelt helyük van.

Hirmann Márton, Szakág vezető

Ovit Zrt.

Filozófiánk

  • Szakértő gondoskodás
  • Biztonság
  • Költséghatékony megoldás
  • Elkötelezett, megbízható partneri viszony immáron 15 év

hírlevél feliratkozás

Fel
Weboldalunk süti (cookie) fáljokat tárol a felhasználó gépén tárol. Ezek személyek azonosítására nem alkalmasak. Oldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató. - Elfogadom