• +36 1 309 00 47

Egy csapat…Két kolléga… Egy autó… Két nézőpont… HOLLÓ vs. RÁCZ

Sokat gondolkoztam azon, hogy mit is írhatnék erről az autóról… Mindeközben elütöttem az időt annak a pár műszaki adatnak az összeszedésével (cikk vége)!

Majd rájöttem, hogy teljesen feleslegesen szedtem össze az adatokat, mert az ilyen típusú autóknál ez senkit nem érdekel!

Nem foglalkozol vele, hogy egy Porsche 911 turbo S-be egy fogkefe berakása is gondot okoz. Nem foglalkozol vele, hogy a családot (főleg az anyóst) nem tudod elvinni vele a vasárnapi misére (még örülsz is neki, hogy van kifogás)! És az sem érdekel, hogy az autóból történő ki- és beszálláshoz Csollány Szilvesztertől kell órákat venned.

Itt csak az érzések számítanak! Csak az az egy érdekel, hogy ha már kifizettél rá több mint 17 milliót (mert ennyibe kerül), akkor azt élvezd is ki rendesen. Akkor úgy tekintsenek rád, mint akinek bejött az élet! A csajok vágyakozó pillantásokkal jelezzék Neked, hogy szívesen helyet foglalnának melletted! Ez erről szól! Nem másról.. És ezt nagyjából hozza is az autó.

Nem mondom, hogy nem láttam még szebb vagy gyorsabb sportkocsit. Azt sem állítom, hogy ez a sportautó mindenben eltérne az eddigiektől és valami átütőt alkotott volna a Lexus.

Még ha csak a nagyon szűk konkurenseket tekintem (pl: BMW M, Audi RS, Mercedes AMG, stb..), akkor is szemezgethetünk bőven. Mert ugye a világ az érzésekről szól és ezt már jó régen az autógyártók is felfedezték és megalkották ezt a kategóriát, aminek vannak is rajongói szép számban.

A Lexus RC 200t-t nem azért vesszük, mert ezzel akarunk munkába járni.

És az sem érdekel minket, ha amúgy „csak” egy Renault Thalia-ra futotta (bár ez a párosítás felettébb ritka) a munkába járásra. Csak álljon egy ilyen a garázsban.
Egy szóval az érzések dominálnak! És ezt hozza is. Személy szerint azt gondolom, hogy az autó orránál és faránál túlságosan is szabadjára engedték a designereket. Szerintem ez sok! Szebb formákat lehet elérni, ha itt-ott kicsit visszaveszünk. De ez az én véleményem.

Hasonló az érzésem az autó belsejével kapcsolatosan is. Mesterien finom és precíz belső tér fogad minket, majd beülve hirtelen rátekintünk a központi műszeregységre és elfog minket egy kis hiányérzet. Mintha egy teljesen másik autóból örökölt középkonzolt kapott volna az RC (hozzá teszem, ez az érzésem nem csak az RC, de szinte az összes Lexus esetében megvan).

A vezetési élmény összességében jó! Kellemesen feszesek az ülések, azokat tökéletesen meg lehet találni a megfelelő vezetési pozíciót. A kormány és az egyéb műszerek megfelelő távolságb an helyezkedek el, minden kézre áll. Első pillanatra egy kicsit szűkös érzés fog el minket az autóba ülve - a bordó bőrülések és a fekete tetőkárpit erre rásegít - de nem is várunk mást egy ilyen autótól.

Nem ezzel akarunk 2 hetes családi vakációra menni, amibe a nagyszülők is bele tartoznak (leginkább egyáltalán nem akarunk ilyen vakációra menni, de ezt most hagyjuk is..).
A vezetési élmény hasonló! A 2 literes turbós motor és a 245 LE nem mozgatja rosszul az autót, de nem ezzel megyek ki a hajógyárira gyorsulni, ahol az ezres Suzi a slick gumikkal ronggyá ver.

Ha nagyon szeretnénk, hideg gumikkal egy – egy kanyarvétel közben még izgalmas perceket is okozhatnunk
magunknak, bár ehhez tényleg nagyon akarni kell!! Bemelegedést követően a mai modern technikáknak köszönhetően a kocsi megfoszt minket ezektől az örömöktől. Már – már kicsit unalmassá is válik annak vezetése és izgalmat maximum a fogyasztásmérő mutatója okoz számunkra, mert az bizony könnyen 12 liter felé szökken.
Belül a motor hang kellemes, de kicsit kiábrándító, mikor a hanggenerátort lekapcsoljuk és meghalljuk a valós hangját az autónak. Ebben azért fejlődhetne bőven!
Picit hasonló érzés fog el a Lexus Mark Levinson HiFi rendszere kapcsán. Nem szól rosszul, de hallottam már más autóban jobb gyári hangzást.

Szóval összességében az autó minden egyes pontján az az érzés fog el, hogy jó autó, de lehetne jobb is. Valószínűleg én vagyok túlságosan maximalista és az átlag vásárlónak ez így elegendő, de ha valami igazán jót szeretnénk, akkor akadnak kételyeim ezzel kapcsolatosan.

Persze ez a világ (mint azt a cikk elején is említettem) az érzésekről szól és nem a racionalitásról vagy a komfortról. Azt pedig lássuk be, hogy az érzéseket egészen jól hozza.
Az autóban ülve azt is elfelejtjük, hogy a külsején egy-két idomot túlgondoltak, az sem tűnik fel, hogy messze nincs olyan hangja az autónak, mint azt mi belülről halljuk.
Egyedül az a kellemes érzés fog el minket, hogy egy igazán férfias sportautóban ülünk! Hogy miénk a világ és minden egyes lámpánál a szomszéd autóból irigykedve áttekintő férfiak pillantásaitól csak egyre nagyobbra dagad a mellkasunk.

Sanda mosollyal vesszük tudomásul, hogy minden egyes feltűnően dekoratív hölgy, aki szembejön osztozna velünk ezeken az örömökön.. De az igazi boldogságot az jelenti számunkra, hogy ezeket a pillanatnyi örömöket felül múlva, a hazaérést követően egyetlen ember (néha több és családnak becézik) vár a lakásban, hasonlóan kellemes percekkel megajándékozva minket. 

Mert mondjuk ki! Ez a világ sajnos a látszatról és a sznobizmusról szól!
Ebben tökéletes helye van az ilyen autóknak is és ezt tökéletesen hozza a Lexus RC is. Sőt 20 millió alatti árával picit ki is tűnik ebből a tömegből! Összességében nem rossz autó! Vezetni is jó élmény, bár ha a bekerülési árakat nem tekintjük (ugye ilyet ritkán tesz az ember), akkor elképzelhető nem ezt választanánk ebben a kategóriában. De az árak ugye mindig számítanak, így a Lexus RC 200t is jó esélyekkel indul a nagyközönség előtt.

A gépkocsi értékelése általam (10es skálán): 8,0 pont.

Rólunk mondták

A Harum tapasztalataink szerint igen rugalmas, vevőorientált csapat, akik gyors segítségére, és precíz munkájára minden esetben számíthattunk.

Novai Éva, Pénzügyi vezető

Spotless Hungary Kft.

Új partnerként nagyon köszönjük az elmúlt egy év professzionális, vevőorientált, kiemelkedően korrekt kiszolgálást!

Nigel Taylor

Dufon Antisztatikus Bt

Cégünk gépjárműveit a Harum segítségével üzemeltetjük. Példamutató segítőkészség, szakértelem és rugalmasság jellemzi őket. Tökéletes választás bármely vállalkozásnak.

Kalmár Péter, ügyvezető igazgató

Webtown-Informatika Kft.

Választásunk azért esett a Harum Investment Zrt-re, mert szolgáltatásaik valóban leveszik a flotta kezelésének gondját cégünk válláról, és pontosan tervezhetővé teszik az erre vonatkozó költségeket. Autóink felügyeletének és karbantartásának kiszervezése a költségmegtakarítási elönyökön túlmenően jelentős kényelemmel, továbbá nagyfokú biztonsággal jár, hiszen ezt a tevékenységet így egy olyan cég látja el, amelyik minden, ezzel kapcsolatos feladatot elvégez, a beszerzéstől a finanszírozásig, a biztosítástól a szervizelésig. Tapasztalataink minden tekintetben pozitívak a Harum Zrt-vel kapcsolatban, úgy az ügyintézés, mint a hozzáállás és kiszolgálás területén.

Herkó Katalin, CFO

Accelsiors CRO and Consultancy Services

Átfogó szolgáltatások, kedves munkatársak, precíz adminisztráció. Nagyon korrekt cég, örülök, hogy őket választottuk.

Galambos Levente

Rijk Zwaan Budapest Kft.

A Harum Investment Zrt.-vel 2005 óta van kapcsolatunk. Régebben is felmerült, hogy 12 db-os gépkocsiparkunkat egy autópark kezelőnek adjuk ki. A Harumot végül is azért választottuk, mert a mindennapos kapcsolat nem személytelen és valójában egy gépkocsi ügyintéző feladatát veszik le a vállunkról, elfogadható díjazásért. Külön kiemelném, hogy gépjárműparkunkról pontos nyilvántartást vezetnek, így a szerviz és javítás ütemezés nagyon gördülékeny.

Samu István, ügyvezető igazgató

REDDA Kft.

Ugyan a boldog gyermekévek már régen elmúltak, az ember még felnőttfejjel is vágyik arra, hogy ne egyedül kelljen megoldani minden problémáját, s legyenek olyan személyek az életében, akikre rábízhatja gondját-baját. A Harum és az ott dolgozók ilyenek. A szakértelmük és hozzáállásuk által teremtett miliő miatt esett rájuk választásunk, s tesszük le voksunkat újra és újra mellettük.

Hetesi Zoltán, Vezető tisztségviselő

Ares Kft.

A Harumban egy igazi partnert ismerhettünk meg az elmúlt évek során, pont amire cégünknek szüksége van: ügyfélorientált, rugalmas, megbízható és rendkívül korrekt.

Kiss Balázs, cégvezető

Univar Magyarország Kft.

A Harum Zrt. ügyfélközpontú szolgáltatási filozófiája bizonyítást nyert a szolgáltatásuk kiemelkedő minőségében is. Gyors, szakszerű és hatékony megoldásokat biztosítanak nekünk, minimális adminisztrációval. Új ötletekre, egyedi megoldásokra messzemenőkig nyitottak. Elégedettek vagyunk.

Biczók András, Értékesítési igazgató

ART Energy Magyarország Kft.

Régi ügyfélként visszatérve azért esett újra a Harumra a választásom, mert családias cégként nemcsak az autókat, de a benne ülő személyt is képviselik. Rugalmasságuk és hozzáállásuk emeli ki őket a flottakezelők tömegéből.

Tordai Balázs, Ügyvezető

Van-Merksteijn Hungary Kft.

Segítőkész, korrekt, rugalmas. Ezek a Harum flottakezelési szolgáltatásainak főbb jellemzői. Köszönet érte.

Ádám Gábor, Ügyvezető

Comfort s.r.o. Szlovákia

Széles termékpalettája mellett professzionális ügyintézése miatt esett választásunk a Harum Zrt.-re, s ezen döntésünket az elmúlt évek méltón alátámasztották. Autóinkat sajátjukként vigyáznak, mégis megkapjuk Tőlük azt a függetlenséget, amelyre az élvezhető autóhasználathoz szükségünk van.

Rédai-Simon, Ágnes

Cefam Hungary Kft.

A Harumnál egy megbízható, korrekt partnerre találtunk. Ügyfélközpontúságuk kiemelkedő, Ők a gyors és rugalmas ügyintézés mesterei.

Káposzta Éva, megbízott cégvezető

Maersk Hungary Kft.

Cégünk – az IQ ConsultinG SzervezetFejlesztő és Tanácsadó Kft. – hosszabb ideje dolgozik együtt a HARUM Zrt.-vel. Ez idő alatt olyan minőségű segítséget kaptunk munkánk zökkenőmentes elvégzéséhez, amely minden várakozásunkat és tapasztalatunkat felülmúlt. Diszkrét, együttműködő problémamegoldó készsége és gyakorlata hozzájárult cégünk piaci sikereihez, kiegyensúlyozott növekedéséhez. A HARUM Zrt.-ben könnyed és elegáns szolgáltató partnert ismertünk meg, amelynek szavai és tettei manapság ritkán tapasztalható harmóniában vannak.

Partneri barátságukat köszönjük, egyre bővülő aktivitásukhoz sok sikert kívánunk.

Vécsey Bánk, pénzügyi vezető

IQ Consulting Kft

A rugalmas és barátságos ügyintézés sokat ér rohanó és folyamatosan változó világunkban.

dr Pörneczi Tamás, Műszaki igazgató

Berger és Pörneczi Kft.

A Harum Zrt. hozzáállásából szeretnem kiemelni, azt a tényt, hogy alkalmazkodnak a jövő kihívásáihoz, környezetvédelem, selfcare csatornák erősítése, stb... Emellett azonban, hála az égnek, nem felejtik el a személyes kapcsolattartást sem, amely kulcsszerepet játszott abban, hogy cégüket választottam.

Visky Máté

A Harum Zrt. elsődleges előnye a személyre szabott konstrukciók kidolgozásában rejlik, mely esetben nem a vevő alkalmazkodik egy jól megszokott mechanizmushoz, hanem maga a termék azonosul használójával. Ezen hozzáállás adja azt a plusz szolgáltatást, amiért őket választottuk.

Nith László, Managing Director

Nefab Packaging Hungary Kft.

Induló cégként kiemelkedően fontos számunkra olyan megoldások felkutatása, olyan partnerek megtalálása, akik minden egyéb, nem profilunkba vágó feladatot megoldanak helyettünk. Ehhez találtunk autóink esetében remek segítőtársra a Harum csapatában. Korrekt, gyors ügyintézés és barátságos ügyfélkapcsolat, toleráns problémakezelés jellemzi Őket. Köszönet érte.

Kotrik László, Ügyvezető igazgató helyettes

Halház Kft.

A Harumnak köszönhetően a gépkocsival kapcsolatos valamennyi probléma lekerült a vállunkról. Segítőkész hozzáállásuknak és professzionális munkájuknak köszönhetően minden adminisztratív és szervizeléssel kapcsolatos terhet levettek a vállunkról. Mindenkinek ajánlom őket.

Dr. Kovács Balázs, ügyvezető igazgató

KÖZBESZGURU Kft.

Meggyőző az a hozzáállás, amelyet minden munkatárs tanúsított, akikkel eddig megismerkedtem. Egyetlen mondattal jellemezve: az elvárhatónál is többet tettek a kiszolgálásom érdekében, és ez mindent elárul!

Németh László, ügyvezető igazgató

Gordio Tanácsadó Csoport Kft.

Filozófiánk

  • Szakértő gondoskodás
  • Biztonság
  • Költséghatékony megoldás
  • Elkötelezett, megbízható partneri viszony immáron 15 év

hírlevél feliratkozás

Fel
Weboldalunk süti (cookie) fáljokat tárol a felhasználó gépén tárol. Ezek személyek azonosítására nem alkalmasak. Oldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató. - Elfogadom